Sport

Gert van Duinen langer bij HZVV

Hoogeveen – Gert van Duinen is ook volgend seizoen de hoofdtrainer van HZVV. De voetbalclub uit Hoogeveen heeft het contract van de 30-jarige Assenaar met een jaar verlengd. De samenwerking met tweede trainer Harold Brunsting wordt eveneens voortgezet.

Van Duinen (rechts op de foto) is bezig aan zijn tweede seizoen als hoofdtrainer bij HZVV. In zijn debuutjaar belandde hij met het eerste elftal in de nacompetitie, waarin degradatie uit de hoofdklasse niet kon worden voorkomen. Inmiddels is de lach teruggekeerd in Hoogeveen. Het gerenoveerde elftal is bezig aan een fantastisch seizoen en is na twaalf wedstrijden de trotse koploper in de 1e klasse E, met slechts vijf verliespunten. De ploeg maakte bovendien indruk in het bekertoernooi door hoofdklasser SC Genemuiden in eigen huis met 1-3 te verslaan, waardoor overwintering een feit was.

Van Duinen is de architect van het elftal, dat de afgelopen maanden over de velden raasde met fris en herkenbaar voetbal. Hij werkte eerder bij HZVV, in het seizoen 2015-2016 als trainer van het tweede elftal, en keerde in 2017 terug als opvolger van hoofdtrainer Karlo Meppelink. In de tussenliggende periode behaalde hij zijn trainersdiploma UEFA A, waarvoor hij stage liep bij FC Groningen.
Van Duinen is een ambitieuze trainer, die innoverend werkt en voortdurend bezig is zijn team te ontwikkelen. Hij koos al op zijn twintigste voor het trainersvak en trainde selectieteams bij de jeugd van CVVB. Daarnaast was hij een aantal jaren nauw betrokken bij de jeugdopleiding van Achilles’94 in Assen. Bij deze club trainde hij ook de A1, dat toen op derde divisieniveau speelde.

Hij heeft bij HZVV een interessant proces in gang gezet, dat op korte termijn moet leiden tot terugkeer in de hoofdklasse. Het uiteindelijke doel is om een stabiele hoofdklasser af te leveren. Van Duinen is blij dat hij van HZVV de kans krijgt om verder te bouwen. ‘We hebben een geweldige selectie met heel veel talent. De kwaliteit wordt steeds meer zichtbaar. Het is mooi om te zien hoe spelers zich ontwikkelen. Ik heb het hier erg naar mijn zin. HZVV is een fantastische club. Uiteindelijk willen we een stabiele hoofdklasser worden en ik vind dat we goed op weg zijn.’

Diezelfde mening heeft Harold Brunsting, de ‘nestor’ in de trainersstaf. Hij werkte in de periode van 2002 tot en met 2007 als hoofdtrainer van HZVV en keerde in 2017 terug in een nieuwe rol. Ook is Brunsting betrokken bij de selectie en coaching van HZVV onder 23. Hij weet wat er speelt binnen de club en vindt het een uitdaging om samen met de overige stafleden een stevig fundament te leggen voor de toekomst.
Namens de club laat TC-lid Marcel Schoemaker in een reactie weten content te zijn met de contractverlenging van beide trainers. ‘Dit is wat we wilden. Mooi dat we eruit zijn gekomen. We hebben nu duidelijkheid gecreëerd en kunnen ons volledig focussen op de tweede seizoenshelft.’
Daarin start HZVV op zaterdag 19 januari met een thuiswedstrijd tegen d’Olde Veste’54.

Foto: Jochem van de Weg

Geef een reactie