Algemeen

Jubileumboek De Smederijen: 10 jaar samen plannen smeden en realiseren voor meer leefbaarheid

Hoogeveen – Tijdens de nieuwjaarsreceptie heeft de stuurgroep Smederijen, waaronder wethouder Erik Giethoorn, het 10-jarig jubileumboek van de Smederijen overhandigd gekregen van burgemeester Loohuis. Het is een boek dat ongetwijfeld een mooi overzicht geeft van de ontwikkeling die inwoners van de gemeente Hoogeveen hebben doorgemaakt in het leefbaarder en veiliger maken van hun buurt, wijk of dorp. Ook kreeg iedereen die aanwezig was bij de nieuwjaarsreceptie een boek mee naar huis.

Inspirerende resultaten
Ook toont het boek vele inspirerende resultaten van zelfredzaamheid, eigen verantwoordelijkheid nemen en creativiteit van de wijken, buurten en dorpen. De combinatie van deze eigenschappen heeft geleid tot vele mooi “geSmede” projecten.
Wethouder Giethoorn is trots: ’Als je kijkt naar wat de Smederijen de afgelopen 10 jaar allemaal hebben bereikt. Altijd met de inwoner centraal. In een nauwe samenwerking met professionals van SWW, de Woningcorporaties, politie en gemeente kwamen de bewoners met de mooiste plannen.
Daarnaast is en blijft de betrokkenheid van al die vrijwilligers heel bijzonder. Er gebeuren veel mooie dingen dankzij al deze mensen. Iedereen die zijn steentje heeft bijgedragen mag daar best trots op zijn!
Mooie toekomst
‘Vooruitkijken hoort er ook bij om de samenwerking tussen professionals en bewoners, de samenwerking tussen de diverse buurten, wijken en dorpen nog beter te maken. Want we zijn nog niet klaar. De Smederijen is een begrip en niet meer weg te denken. En als je nog maar 10 jaar bent, ben je nog niet eens puber. Er is nog veel te ontdekken. Het is een mooie kans om dit samen met onze bewoners te mogen en kunnen doen. Er ligt een mooie toekomst voor ons. Doet u mee?’

Geef een reactie