Jaron Tichelaar jong Hoogevener van het jaar

Hoogeveen – Woensdagmiddag heeft de kinderjury, samen met burgemeester Karel Loohuis, de Jong Hoogevener van het jaar 2018 bekend gemaakt tijdens de nieuwjaarsreceptie van de gemeente. Young TV heeft een filmpje gemaakt waarin de kinderjury de winnaar presenteert.

Kinderjury
De Jong Hoogevener van het jaar is gekozen door een kinderjury. Die jury bestaat uit een vertegenwoordiging van leerlingen van scholen uit Hoogeveen. Stefan Alles, Jong Hoogevener van 2017, is voorzitter. De jury bestaat verder uit: Leon Kleine, Julia Kuin, Fleur Evers, Priscilla Zanting, Marit Schepers, Liwanu Fatbinan en Collin Hamer.

Jaron Tichelaar
De kinderjury heeft gekozen voor de zeventienjarige Jaron Tichelaar uit Noordscheschut. Uit het juryrapport: ‘Hij zet zich niet alleen in voor Hoogeveen, maar voor de hele wereld. Jaron zet zich in voor alles, voor planten, dieren en mensen. Hij is een voorbeeld voor anderen. Juist omdat hij zo jong is, luisteren mensen beter. Jaron biedt oplossingen voor een leefbare planeet, voor een duurzame toekomst.’

Prijs
Naast de bokaal ‘Jong Hoogevener van het jaar 2018’ en een workshop van glaskunstenaar Greet Scholten, ontvangt Jaron een cheque ter waarde van € 250 te besteden aan een doel waarin duurzaamheid in relatie tot jongeren tot uiting komt.

Jong Hoogeveen
Sinds 2017 houden we de ‘Jong Hoogevener van het jaar’ verkiezing. Deze verkiezing is bedoeld om Hoogeveense kinderen, jongeren of groepen jongeren die iets bijzonders hebben gedaan, in het zonnetje te zetten. Want: er zijn in Hoogeveen veel jongeren en kinderen die zich inzetten en iets betekenen voor hun buurt, club of omgeving.

Vader en zoon momentje bij de uitreiking

© foto: Martin Schonewille

Deel dit bericht!

Geef een antwoord