Politiek

Burgemeester; “Hoogeveen de poort van en naar het Noorden”

Hoogeveen – In zijn nieuwjaarstoespraak van vandaag gebruikte burgemeester Karel Loohuis regelmatig de term “Hoogeveen maakt het”. En daarbij doelde hij op veel dingen maar ook op de combinatie ijsbaan-zwembad die er volgens Karel Loohuis gaat komen. Daarnaast meldde hij dat Hoogeveen de “Poort van en naar het Noorden” gaat worden.

“Hoogeveen maakt het”

De burgemeester begon zijn toespraak met iedereen een gezond en gelukkig 2019 toe te wensen. Daarna bedankte hij alle hulpdiensten en gemeentepersoneel tijdens de jaarwisseling. Dankzij hun inzet hebben wij een leuk, veilig en zorgeloos Oud & Nieuw beleefd.

De nieuwjaarsreceptie stond dit jaar in het teken van de Smederijen die 10 jaar bestaan en hierbij wordt stilgestaan met een speciale jubileumuitgave die alle bezoekers van de receptie zullen ontvangen. De Smederijen zijn er voor alle bewoners waarbij het gaat over leefbaarheid, over samenwerking, over sociale samenhang en gemeenschapszin. Maar de Smederijen zijn met hun 10 jaar nog maar een puber en daarom zijn ze constant in beweging, dynamisch en bruisend. Hoewel de Smederijen al 1200 projecten gerealiseerd hebben moet men blijven nadenken hoe het beter kan, de rol van de bewoners in de wijk wordt groter en belangrijker en daarom is het belangrijk dat de Smederijen meebewegen.

“Hoogeveen maakt het”, is een term die burgemeester Loohuis vanavond regelmatig gebruikte. Hierbij doelde hij op vele projecten waarmee Hoogeveen bezig is of waar men aan deel neemt. Hierbij laat hij wel doorschemeren dat Hoogeveen dit niet alleen kan maar op zowel regionaal, landelijk als Europees niveau moet samenwerken. Volgens de burgemeester gaan Hoogeveen en de regio Zuid West en Zuidoost Drenthe de komende 10 jaar kansen krijgen en daarom is Hoogeveen nu deelnemer in zowel de regio Zwolle als in de Dutch Tech Zone (Hoogeveen, Emmen, Coevorden en Hardenberg). Hoogeveen wil de verbinden factor worden tussen beide regio’s en zal daarom de Poort van en naar het Noorden worden.
Onderdeel van “Hoogeveen Maakt Het” is de waterstofwijk bij Nijstad die mogelijk door gekoppeld gaat worden naar de Erflanden. Een plan dat inspeelt op actuele vraagstukken met een grote innovatiekracht en toekomstige werkgelegenheidsmogelijkheid. Dit project trekt de aandacht van de landelijke overheid.

Tevens haalde burgemeester Loohuis de al veel besproken ijsbaan-zwembad combinatie aan, volgens burgemeester Loohuis gaat deze er komen. Een zwembad alleen realiseren kost volgens hem meer dan een combinatie van beide. Ook het onderbrengen van de Tamboer, Scala, Podium en Bibliotheek kwam aan de orde, deze moet men, volgens de burgemeester, voorzien van adequate en naar de maatstaven van vandaag toegesneden huisvesting.

De burgemeester stond maar kort stil bij de ontwikkeling in de gezondheidszorg waarbij hij liet weten dat niet het behoud van de ziekenhuizen voorop moeten staan maar het behoud van goede gezondheidszorg die op een evenwichtige manier is bedeelt.

Lees hier de gehele nieuwjaarsrede

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Foto: © Jochem van de Weg Fotografie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Aankomende evenementen