Noordscheschut overtuigend naar finale P.W.Z

Een oorverdovende orkaan van geluid, gevolgd door een minutenlang durende staande ovatie, van de vele meegereisde Noordscheschut-supporters, klaterde neer vanaf de tribunes van sporthal Het Activum te Hoogeveen. Noordscheschut had zojuist voor de vierde maal op rij de finale gehaald van het prestigieuze zaaltoernooi. Overtuigend, zonder tijdens de hele campagne ook maar één wedstrijd te verliezen. Zaterdag 5 januari zal er een ware armada plaatsvinden vanuit het pittoreske dorp, naar sporthal Angelslo te Emmen. Waar de equipe van Marc van Meel en Gerjan Brakel zal gaan proberen om de felbegeerde titel in de wacht te slepen.

De eerste wedstrijd afgelopen zaterdagavond was meteen een pittige, men moest aantreden tegen Nieuw Buinen. Noordscheschut schoot uit de startblokken. Ook ditmaal weer opgezweept door vele honderden supporters, zette men de opponent vroegtijdig onder druk. Al na enkele minuten was het raak. Een voorzet van Nick Koster bereikte Jos Kroezen, die het speeltuig in het dak van het doel werkte. Hierna waren Melvin Mol, Rick Veldman en Koster dicht bij een verdubbeling van de score, maar men trof geen doel. Aan de andere zijde moest Wiebe Zinger na een kwartier spelen voor de eerste maal in actie komen, maar de inzet van Nieuw Buinen werd vakkundig gekeerd. Een minuut later was het dan toch opnieuw raak voor Noordscheschut. Ton Kamping onderschepte het leer, stormde op naar het vijandige doel en schoot beheerst de 2 – 0 tegen de touwen. Na deze treffer speelde Noordscheschut de wedstrijd degelijk en solide uit. Het absolute slotakkoord zat hem in de laatste minuut van dit treffen. Eerst onderschepte Koster het leer en soleerde stijlvol de 3 – 0 binnen. En enkele seconden voor tijd bracht Kevin van Dalen de 4 – 0 eindstand op het scorebord, door een vrije bal kiezelhard in de kruising te strepen.

Het tweede treffen van de avond was tegen Bergentheim. Opnieuw een voortvarende start van Noordscheschut. In de 4e minuut deponeerde Koster het leer in het dak van het doel, 1 – 0. Hierna legden de Schutters enkele mooie aanvallen op de zaalvloer, maar inzetten van Koster en Mol stierven in schoonheid. Aan de andere zijde was het bij de eerste de beste aanval van Bergentheim, in de 11e minuut, wel meteen raak, 1 – 1. Kort hierna ontving Bergentheim een gele kaart. Noordscheschut, met een veldspeler meer, reeg de kansen aaneen. En het was Koster die er als de kippen bij was om van dichtbij een rebound te verzilveren, 2 -1. Toen enige minuten later een speler van Bergentheim opnieuw een gele prent ontving, was het de beurt aan Mol om de voorsprong verder uit te breiden. Mol pegelde vanaf ruim tien meter de 3 – 1 tegen de touwen. Dat Bergentheim in de laatste seconden de aansluitende 3 – 2 scoorde was slechts voor de statistieken. Noordscheschut prima gestart, met zes punten uit twee wedstrijden op finalekoers!

De derde opponent van de avond was buurman Zuidwolde. Kroezen liet er geen gras over groeien en liet al in de 2e minuut de 1 – 0 aantekenen. Enkele minuten later bracht Mol, na goed doorzetten, de 2 – 0 op het scorebord. Opnieuw was Noordscheschut heer en meester, Zuidwolde loerde op een spaarzame uitval om onder de druk vandaan te komen. Toch trof met in de 9e minuut doel. Zinger was kansloos bij een inzet van Zuidwolde, en moest de 2 – 1 toestaan. Noordscheschut kreeg het in deze fase wat moeilijker. Vanwege een gele kaart kwam men met een speler minder te staan en Zinger moest enkele malen handelend optreden om de gelijkmaker te voorkomen. In de slotfase nam Noordscheschut het heft echter weer stevig in handen. Inzetten van Kroezen en Mol vonden niet het gewenste resultaat, maar in de laatste minuut was het alsnog raak. Een fabelachtige steekpass van Kroezen stelde Koster in staat om de 3 – 1 eindstand binnen te schuiven. Ook na drie wedstrijden nog steeds het maximale resultaat, het finaleticket zo goed als zeker bemachtigd!

De laatste wedstrijd voor Noordscheschut deze avond was tegen gastheer Protos, dat voor de eerste maal sinds haar bestaan zover tot het eigen toernooi was doorgedrongen. Na waarschuwingsschoten van Koster en Mol was het in de 6e minuut wél raak. Goed doorzetten van Koster stelde Kroezen in staat om de 1 – 0 binnen te schuiven. Noordscheschut besloot om de toeschouwers nog één maal te showen wat men zoal in huis heeft op zaalvoetbalgebied. De ene aanval was nog mooier dan de andere en het was smullen geblazen, ook voor de neutrale toeschouwers, die bij vlagen uitermate goed werden vermaakt. Pas in de 14e minuut was het opnieuw raak. Aron Boer was het eindstation, na opnieuw een mooi opgezette en uitgevoerde aanval, en werkte de 2 – 0 binnen. Een minuut later bracht Kroezen de stand op 3 – 0, het gala duurde voort. Enkele minuten voor het laatste fluitsignaal bracht Koster de 4 – 0 eindstand op het scorebord.

Ook tijdens de halve finale, evenals de kwartfinale, weer een ongeslagen status voor de Schutters. De spelers en begeleiding werden passend getrakteerd op een staande ovatie en de heren Van Meel en Zinger lieten zien over prima koprolcapaciteiten te beschikken. Volgende week zaterdag, tijdens de finaledag, mag Noordscheschut proberen om de cup met de grote oren weer naar sportpark De Meulewieke terug te halen. Men mag dan samen met MSC, CSVC, ASVB, HZVV en de winnaar van de tussenronde uit gaan maken wie de winnaar wordt van deze Protos Weering-editie.