Gratis oordoppen bij nieuwjaarsfeest Hoogeveen

Hoogeveen – GGD Drenthe vraagt dit jaar extra aandacht voor het voorkomen van gehoorschade tijdens de nieuwjaarsviering. Hiervoor is een pilot gestart in samenwerking met gemeente De Wolden en Hoogeveen. Bezoekers ontvangen gratis oordoppen en tips om hun gehoor te beschermen. De organisatoren van de gemeentelijke nieuwjaarsfeesten worden ondersteund met advies en communicatie-uitingen. Zo gaan we met elkaar een gezond nieuwjaar tegemoet!

Gehoorschade is vaak onomkeerbaar en veroorzaakt blijvende handicaps als oorsuizingen, geluidsvervorming en gehoorverlies. Toch is gehoorschade door te harde muziek in veel gevallen gemakkelijk zelf te voorkomen. Daar wordt dit jaar de aandacht op gevestigd. “Deze pilot is een mooi voorbeeld van hoe we gehoorschadepreventie in samenwerking met de gemeenten op de kaart kunnen zetten”, aldus Hannie Heemstra, medewerker Milieu & Gezondheid van GGD Drenthe.

Tips om gehoorschade te voorkomen
Bezoek je binnenkort één van de nieuwjaarsfeesten? Bescherm je oren. Om dit te stimuleren verstrekt de gemeente dit jaar gratis oordoppen tijdens de nieuwjaarsviering in De Wolden en Hoogeveen.
Ben je benieuwd naar het aantal decibels op het feest? Je kunt dit gemakkelijk meten met de gratis app “Geluidsmeter”. Neem de volgende maatregelen bij een gemiddeld geluidsniveau boven 92dB(A):
Draag oordoppen
Zorg voor voldoende afstand tot de geluidsboxen en
Geef je oren regelmatig rust door even een rustige plek op te zoeken.
Advies voor festivalorganisatoren
GGD Drenthe doet dit jaar een pilot in samenwerking met gemeente De Wolden en Hoogeveen. Naast publieksvoorlichting, ontvangen festivalorganisatoren advies om gehoorschaderisico’s bij bezoekers te beperken. Tijdens de nieuwjaarsviering ontvangen bezoekers gratis een setje oordoppen. Daarnaast worden bezoekers gewezen op tips met behulp van posters, advertenties en online communicatie-uitingen van de campagne “I love my ears”.

Deel dit bericht!

Geef een antwoord