Amusement

Javier Guzman betrekt terreuroefening school in oudejaarsconference

Hoogeveen – Op zaterdagavond gaf Javier Guzman zijn hart bloot in zijn oudejaarsconference in theater De Tamboer. Het afgelopen jaar was een heftig jaar met veel nieuws en daar moet toch eens over gesproken worden. 

Javier is een cabaretier die ook de moeilijk bespreekbare onderwerpen graag aansnijdt. Dat bleek door zijn grappen over verschillende geloofsovertuigingen, maar ook door zijn betoog over hoe het komt dat de Nederlandse krijgsmacht nog steeds geen geld heeft voor munitie. Zijn opbouw naar de school in Drenthe die een ’terreuroefening’ wilde doen (Zie ook: Alfa College oefent terroristische aanslag), raakte het publiek flink. De school heeft later toch besloten de terreuroefening niet te laten plaatsvinden, maar dit hield de cabaretier niet tegen om toch even tegen het zere been te schoppen. Hij legt o.a. uit dat een schietincident op school meestal wordt uitgevoerd door iemand op die school en dat door een dergelijke oefening, de dader precies weet waar de schuilplaatsen zich bevinden. Dit zette veel mensen uit het publiek zichtbaar aan het denken.

Er is veel gelachen, maar Javier is ook zeker iemand die zijn publiek aan het denken zet over serieuze onderwerpen waar te vaak, te lang over wordt gezwegen. Met een humor die op het randje balanceert, laat hij zijn publiek om zijn grappen lachen terwijl hij gelijkertijd precies de fout in onze huidige denkwijze aankaart. Soms een beetje grof, maar precies goed voor een vermakelijke avond met een serieus tintje. De zaal en eerste ring zaten goed vol en de sfeer was erg gezellig.

Geef een reactie