Algemeen

Drenten gaan de grens over voor goedkoper vuurwerk

Regio– Nederlanders, waaronder ook veel inwoners uit Drenthe gaan massaal de grens over om vuurwerk te kopen tijdens de verkoopdagen. Bij de verkooppunten net over de grens bij Coevorden staan de mensen al vroeg, bij het krieken van de dag in een lange rij om hun vuurwerk in te slaan.

De motivatie van de kopers is dat het mooier vuurwerk is en veel goedkoper in Duitsland. Maar voor wie de plaatselijke middenstand wil steunen of geen zin heeft om wat verder te rijden, in de gemeente Hoogeveen zijn nog een tal van verkooppunten met ook mooie collecties vuurwerk.

Welk vuurwerk mag ik over de grens kopen?
Zwaarder vuurwerk dan in Nederland verkrijgbaar is, mag je niet van Duitsland naar Nederland meenemen. Consumentenvuurwerk mag wel. Dat is alleen toegestaan tijdens de officiële verkoopdagen én je moet op de kleine lettertjes letten. Er moet namelijk een Nederlandse gebruiksaanwijzing bij zitten.

Hoeveel vuurwerk mag ik in Duitsland kopen?
Per persoon is maximaal 25 kilo toegestaan. Dat geldt voor zowel Nederlands als Duits vuurwerk. Maar let op: dit maximum geldt ook per voertuig. Dus als je met vier man in één auto naar Duitsland rijdt, mag je maximaal 25 kilo mee terug vervoeren.

Medewerkers van Persbureau Meter uit Alteveer gingen iets noordelijker kijken in het Duitse Bunde vlak over de grens bij het Groningse Bad Nieuweschans

Een gedachte over “Drenten gaan de grens over voor goedkoper vuurwerk

  • Ik ga al jaren naar Meppen om vuurwerk te halen. Ongelofelijk hoeveel vuurwerk daar gewoon ligt. En bij de Lidl aldaar hebben ze gewoon meerdere zeecontainers naast het pand staan, vol met voorraad. Heerlijk om daar te kopen ipv hier in Hoogeveen.

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: