Vliegveld Hoogeveen krijgt 25.000 euro van gemeente

Hoogeveen – Het college geeft het Vliegveld Hoogeveen eenmalig 25.000 euro. Het vliegveld had het geld gevraagd als bijdrage aan de investeringen die nodig zijn voor het voortbestaan van het vliegveld.

Het belangrijkste karwei is de versteviging van de baan. Dat zal leiden tot meer starts en landingen en dus meer inkomsten. Vliegveld Hoogeveen wordt beperkt in zijn vliegbewegingen. Door wateroverlast komt het vliegveld niet verder dan 11.000 vliegbewegingen per jaar, terwijl 26.000 is toegestaan is en 20.000 gewenst. De oostkant van de baan is vaak onbegaanbaar, omdat de drainage onvoldoende is. Het vliegveld wil weer terug naar 20.000 vliegbewegingen per jaar, want die leveren inkomsten op. Het vliegveld wordt gehuurd van de gemeente, maar in de overeenkomst is afgesproken dat het vliegveld zelf het onderhoud betaalt. In het businessplan van het vliegveld is twee ton opgenomen voor vervanging van het drainagesysteem.
Ook de Rabobank stelt 25.000 euro beschikbaar. De provincie overweegt eenzelfde bijdrage.

Deel dit bericht!

2 gedachten over “Vliegveld Hoogeveen krijgt 25.000 euro van gemeente

  • 2 januari 2019 om 10:12
    Permalink

    Vanaf de grond zie je het niet, maar zo vanuit de lucht zou je toch zeggen dat die weg veel te dicht bij het vliegveld ligt en gevaar kan opleveren in het geval als er een vliegtuig met pech laag over komt

Geef een antwoord