9e Editie van Bierfestival gezellig verlopen

Hoogeveen – Zondag 23 december had PINT regio Noord voor de 9e keer het Bierfestival georganiseerd op de Hoofdstraat Noord in Hoogeveen. PINT staat voor Promotie Informatie Traditioneel Bier.  De groep is in 1980 opgericht voor het bevorderen van de biercultuur in Nederland. 

Maar liefst 19 verschillende stands waren rondom het verwarmde middengedeelte geplaatst. Brouwers van dichtbij maar ook verder buiten Hoogeveen waren naar het centrum gekomen om hun bier vol trots te laten proeven. De Jonge Beer stond met maar liefst 7 verschillende bieren, deze brouwer uit Hoogeveen pakte goed uit en liet zien waar ze sterk in zijn, namelijk het brouwen van lekker bier.

Tijdens het festival was er de gelegenheid gezellig aan een tafel in een boekje een cijfer aan het bier te geven, lekker bij te kletsen met bekenden of eten te nuttigen. Een klein orkest die eerst in het centrum te vinden was speelde later enkele nummers in de tent, wat de sfeer tijdens het proeven zeker ten goede kwam. Bij de tap van De Lijst kon je een leuke La Chouffe kerstmuts in de vorm van een kaboutermuts krijgen.

De sfeer onder de tien opgestelde terrasheaters was uiterst gezellig, maar werd heel even verstoord door een onverlaat die het nodig vond zwaar illegaal vuurwerk in de tent af te steken. Nadat iedereen weer was bij gekomen van de schrik en piep in de oren ging het festival ongestoord weer verder.

Het Kriek Boon (warm geserveerd) was met 4% alcohol het minst zware maar meest populaire biertje op het festival. De Eisbock van brouwer De Kleine Beer was het zwaarste biertje op dit festival met een alcoholpercentage van maar liefst 21%. De meer dan 700 aanwezige mensen genoten met volle teugen van het bier en de gezelligheid. Rond 14:00 uur begon het feest en tegen 19:00 uur begonnen alle brouwers met het inpakken van hun spullen en werd het festival afgesloten.

 

Deel dit bericht!

Geef een antwoord