SC Elim neemt sportieve revanche op SVBO

Barger Oosterveld – Afgelopen zaterdag speelde sc Elim de return inhaalwedstrijd tegen SVBO. Het was de 3de keer dat deze wedstrijd stond geprogrammeerd. De eerste keer werd op de thuisbasis van Elim gespeeld omdat het kunstgrasveld nog niet klaar was en de 2de keer was deze mat bedekt door een witlaken van sneeuw. Vandaag lieten de weergoden de zon echter hevig schijnen zodat er bij tijd en wijle water moest worden ingenomen. Ook werd er in ruime mate het veld nat gehouden en konden enkele wisselspelers de regendans net ontspringen. Voor de rust bleef het scorebord op 2 doelpunten staan en na de rust werd er maar liefst 7 keer gescoord. M. Doldersum mocht een hattrick voor het nemen van penalty’s op zijn conto bijschrijven. De wedstrijd werd vanmiddag geleidt door J. Pultrum uit Oosterwolde.

1e helft
De beginfase begon aftastend en SVBO liet Elim het spel maken. Het was D. Doldersum die in een balgevecht bij de achterlijn met Hekman volgens de scheidsrechter een overtreding begin en het met geel moest bekopen. Vervolgens kreeg Klingenberg geel op zeuren na een overtreding die door Boertien zou zijn gemaakt. De eerste goal van M. Doldersum na 10 minuten was eentje waar bij SVBO lang over nagepraat zou zijn. Hij kreeg de van richting veranderde bal via een SVBO-er aangespeeld en kon zo van dichtbij scoren (0-1). Hiermee scoorde hij vandaag het 100ste doelpunt voor Elim in deze competitie. Vervolgens moest Padding aan de andere kant van dichtbij Klingenberg van het scoren afhouden. Ondertussen zag je enkele spelers uitglijden op het natte kunstgrasveld. In de volgende aanval werd M. Doldersum onderuit gehaald door Spakman en de bal ging direct op de stip. Dit was voor Doldersum een buitenkansje om zijn scoren verder te verhogen (0-2). Dezelfde Spakman kreeg voor een volgende actie op het middenveld geel omdat hij de rappe D. Doldersum onderuit schopte. Het enige wapenfeit in deze helft was nog dat Prijs een lobje op de lat schoot en M. Doldersum in de rebound niet tot scoren wist te komen omdat keeper Bruinewoud goed ingreep.

2de helft
Na de rust gebeurd er veel meer en in de beginfase was het SVBO die het initiatief namen. Een vrije bal werd dan ook via de Elimse muur weggewerkt. Na ruim 10 minuten spelen moest Umuna het veld verlaten door een ongelukkige glijpartij en hij werd vervangen door Boers. In de 54ste minuut viel de eerste corner voor SVBO te noteren maar hieruit werd niet gescoord. De 0-3 kwam op naam van Prijs maar zijn schot werd onderweg van richting veranderd door de defensie. Trainer Benjamins wisselde Koekoek voor de A1-speler Odink. Na een onnodig gemene overtreding op Klomp werd ook Veringa het geel getoond. Trainer Moes wisselde vervolgens S. Koops voor M. Sulman. Na een uur spelen was het weer Veringa die Klomp binnen onderuit trok maar nu binnen het 16 metergebied en hij kon met zijn 2de gele kaart op zak het veld verlaten. De penalty werd met beheersing door M. Doldersum tot de 0-4 gepromoveerd.
De 1-4 kwam hierna al snel tot stand doordat Prins als een mes door de boter door de Elim defensie gleed. De 1-5 van Klomp ontstond na een goede steekpass van Benjamins via het middenveld. De ingevallen Boers wist van dichtbij net naast te schieten. Er was voor de SVBO defensie vandaag geen houden aan M. Doldersum. Deze keer moest Grummel aan de noodrem trekken en de bal ging voor de 3de keer op de stip. De 1-6 werd dan ook weer door M. Doldersum met souplesse genomen. Door het zonnige weer werd er door Pultrum besloten om een drinkpauze in te gelasten. M. Koops liep tegen geel op na een overtreding op Klingenberg. Keeper Bruinewoud werd nog eens getest op 2 harde afstandschoten door de gebr. Doldersum maar wist deze te houden, waarvan 1 tot corner werd verwerkt.
De kopbal van Klomp hieruit bracht de 1-7 op het scorebord. Vervolgens mochten de A-junioren Temmink en Wachtmeester hun opwachting maken. De 1-8 van M. Doldersum werd afgekeurd vanwege vermeend buitenspel. Mark Sulman liep tegen geel op omdat hij het nodige vond om door te blijven zeuren tegen de scheidsrechter. En ook zijn neef Marcel kreeg geel nadat D. Doldersum hardhandig onderuit werd geschoffeld. Prijs schoot vlak voor tijd ook nog eens diagonaal raak na een lange crosspass van M. Doldersum (1-8). In de blessuretijd was Odink nog dichtbij de 1-9 maar zijn bal kopte hij voorlangs. Hiermee was het wel gebeurd en het was een wedstrijd van te veel kaarten maar ook weer mooie doelpunten. Volgende week speelt Elim thuis tegen Tiendeveen.
Man of the match: M. Doldersum.
Opstelling: A. Padding, M. Koops (80’ M. Temmink), M. Gruppen, W. Boertien, B. Koops, R. Koekoek (57’ M. Odink), Y. Benjamins, D. Doldersum, J. Prijs, H. Klomp (80’ M. Wachtmeester) en M. Doldersum.
Wissels: M. Odink, M. Temmink, R. Smit en M. Wachtmeester.

Bron: elim-drenthe.nl