Winter Dance Event boven verwachting goed

Hoogeveen – Op zaterdagavond vond alweer de vierde editie van het Winter Dance Event plaats, als onderdeel van het Hartje Winter Festival. De dansers waren dit jaar boven verwachting goed en ook de opkomst was flink!

Het Winter Dance Event is een dansuitvoering waar alle dansscholen uit de omgeving zich voor aan kunnen melden. Er doen dus ook dansers mee uit verschillende dansstijlen en dat zorgt voor een heerlijk variërende avond. Dit jaar deed een nieuwe dansschool uit Emmen mee, waarvan 2 dansers een prijs mee naar huis mochten nemen.

Het begin van de avond stond in het teken van dansers tot 12 jaar. In deze categorie kregen De Muizen de beker voor de meest originele dans. Deze kinderen waren verkleed als muizen en gaven een klassiek dansoptreden. De prijs voor de beste technische dans ging naar Devine en de prijs voor de beste choreografie ging naar Classic. In deze categorie deden 14 dansgroepen mee.

Na de pauze werd de avond vervolgd met nog eens 20 groepen in de categorie dansers vanaf 12 jaar. De dansgroep die er het meest uitsprong in deze categorie en de prijs voor meest originele dans mocht ontvangen, waren de Schoolgirls. De prijs voor beste choreografie ging naar Primavera, een moderne dansduo die ondanks een aantal technische fouten toch een mooi optreden neerzette. De beste technische dans ging naar Noor, die met haar solodans de aandacht van de jury trok.

In totaal deden er 34 groepen mee, in totaal meer dan 200 dansers, wat zorgde voor een recordaantal in deelnemers dit jaar. Uit al deze deelnemers moest de jury ook de talentprijs kiezen en dat was best een opgave door de hoge kwaliteit van alle dansers. De talentprijs is gegaan naar de 12-jarige Sofia Lanting met geweldig lovend commentaar van de jury. “Deze prijs gaat naar een meisje dat de volgende keer beter in een hogere competitie kan meedoen, ik durf eigenlijk nog wel te zeggen dat ze beter mee kan doen aan een tv-programma,” zo klonk het.

Al met al een gezellige en sfeervolle avond met een goede opkomst in dansers en in bezoekers. Meerdere foto’s en een videocompilatie volgen later op de dag.

                                                       

Geef een reactie