Hoogeveen zaterdag sluit jaar af met overwinning

SLAGHAREN – Hoogeveen zaterdag gaat toch nog met een redelijk gevoel de winterstop in. De ploeg van trainer Edward Sabandar won de inhaalwedstrijd bij Lutten met 1-2. Toch maakte men het zichzelf nog knap lastig. Bij een 0-1 voorsprong kreeg Lutten twee rode kaarten. Toch slaagde de thuisploeg erin op gelijke hoogte te komen. Uiteindelijk voorkwam Damian Dissel een blamage.

Verslag, samenvatting + interviews: Gerjo Stegeman

De selectie van Hoogeveen zaterdag werd de eerste seizoenshelft geteisterd door blessureleed. Zo vlak voor de winter wordt de selectie echter weer completer. Zo startte Sabandar met een zeer aanvallende strijdwijze met Damian Dissel, Roy Strijker en Julian Mol voorin en Guido ten Cate daarachter op zijn favoriete nummer 10 positie.
BETERE PLOEG
Hoogeveen was in de eerste helft ook de betere ploeg. Het was het meest in balbezit en ook dreigend. Het manco lag echter zoals zo vaak in de veldbezetting voorin, waar men telkens net niet op de juiste positie stond. Julian Mol probeerde het daarom na een half uur maar eens van afstand en had meteen succes. Met een fraaie schot verraste hij doelman Lars Mulder.
In de tweede helft werd Hoogeveen geholpen door scheidsrechter Braaksma. Eerst stuurde hij Jan van der Berg met een rode kaart weg. Volgens de leidsman maakte de Luttenaar een overtreding op Dissel en was er sprake van een doorgebroken speler. Uit de daarop volgende vrijetrap was Marco Santing dichtbij de tweede treffer.
NOG EEN RODE KAART
Na bijna een uur werd de numerieke meerderheid nog vergroot toen Frank van der Most een rode kaart kreeg na een overtreding op Julian Mol. Ook deze straf was zeer discutabel. Toch ging Hoogeveen niet makkelijker spelen. Sterker nog, het moest een tegentreffer incasseren. Saroney Vreeling verslikte zich op het middenveld, waarna Lutten er razendsnel uitkwam. Ewout Spijker bediende vervolgens de scorende Rick Lamberink.
Geluk bij een ongeluk was dat Hoogeveen vervolgens nog twintig minuten had om de schade te herstellen en daar slaagde men uiteindelijk ook in. Twan Reinders bediende Damian Dissel op maat, waarna deze de bal in één keer op de pantoffel nam en scoorde. Hierna speelde Hoogeveen de wedstrijd rustig uit.
Men gaat hierdoor nog met een redelijk gevoel de winterstop in. Bij de hervatting wachten met de uitwedstrijden tegen Hollandscheveld en Elim meteen twee krakers.
Lutten – Hoogeveen zaterdag: 1-2 (0-1). Scoreverloop: 31e Julian Mol 0-1, 66e Rick Lamberink 1-1, 77e Damian Dissel 1-2. Scheidsrechter: Braaksma. Gele kaarten: Ronald Kosse (Lutten), Mitchel Strijker, Twan Reinders (beiden Hoogeveen). Rode kaarten: Jan van der Berg, Frank van der Most (beiden Lutten). Opstelling Hoogeveen: Slot, Ruben de Haas, Mitchel Strijker, Vreeling, Eising, Reinders, Ten Cate (Linthorst), Santing, Dissel, Roy Strijker, Mol.
Man van de wedstrijd: Julian Mol

 

 

Deel dit bericht!

Geef een antwoord