Algemeen

Estafettestok vrijwilligerswerk naar Werkgroep Groen Fluitenberg

Pesse/Fluitenberg: De Landschapsbrigade Pesse had als laatste de estafettestok vrijwilligerswerk in handen. Hun keuze voor de volgende bestemming was snel gemaakt: de werkgroep Groen Fluitenberg. Friso Olnon vertelt: “De brigade houdt zich vooral bezig met een stuk ‘verborgen natuur’, terwijl de groep in Fluitenberg met name op zichtbare plaatsen bezig is met de vergroening van het dorp.” Beide groepen worden ondersteund door middel van cursussen en materialen door Landschapsbeheer Drenthe. Coördinator vrijwilligerswerk Rutger de Vries vertelt veel waarde te hechten aan al het werk dat de meer dan 200 groepen vrijwilligers in de hele provincie Drenthe verzetten in de natuur.

Roelof Timmerman van Groen Fluitenberg vertelt dat de werkgroep op zeven mannen bestaat. “In het voorjaar gaan we weer aan de slag met het onderhoud aan de fruitbomen die we op verschillende plaatsen hebben aangeplant, zoals hier bij de entree van het dorp. Van de appels van de afgelopen oogst bak ik nu nog steeds appeltaart! En we hebben de aanleg van het zandpad hier bij de Fluitenbergseweg net afgerond. Met de aanleg van het zandpad is een goed begaanbaar wandelrondje, het Dorps-ommetje Fluitenberg, gerealiseerd.”

Het ommetje loopt van de kom van Fluitenberg via de Oude Kene naar de kom van Fluitenberg i.p.v. op en neer via de Kinholtsweg. Door de aanleg van het zandpad is het pad nu prima te belopen zonder laarzen, en veel minder drassig dan voorheen.

De estafettestok, als teken van waardering voor alle vrijwillige inzet, werd op de kortste dag van het jaar, en ook een zeer natte dag, overhandigd aan Roelof en mede-werkgroepleden. Door de Landschapsbrigade voorzien van een mooie tekst op een plaatje door brigadelid Jan Everts.

Op de website van Landschapsbeheer Drenthe vind je meer informatie over de samenwerking met vrijwilligers.

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: