Kerstdiner Eetcafé voor mensen met beperking bij De Lekkernij

Hoogeveen: Afgelopen donderdag vond voor de 28e keer het kerstdiner van het Eetcafé Hoogeveen, voor mensen met een beperking, plaats. De locatie was ditmaal De Lekkernij aan de Grote Kerkstraat, in de keuken daar was het een drukte van belang. Vrijwilligers waren samen met de koks druk doende om het 5 gangen menu op tijd klaar te krijgen voor de komst van ruim 45 gasten.

Rond 18.00 uur druppelen de gasten langzaam binnen in het restaurant, vol verwachting nemen zij plaats aan een dan de feestelijk gedekte tafels. Vrijwilligers zetten in de keuken en het restaurant de puntjes op de i. Glazen worden nog even extra gepoetst, servetten recht gelegd en de laatste gasten naar hun plaats begeleid.

Uiteindelijk zit iedereen op zijn-haar plek en het diner met 48 gasten kan beginnen, de vrijwilligers en de koks wensen iedereen een fijne en aangename kerstdiner. En dan komen de amuses, verbazing alom zo´n klein hapje? Gelukkig volgen daarna allerlei gerechten, tegen half 10 is de avond voorbij. De gasten, de vrijwilligers en de medewerkers van de Lekkernij kijken terug op een fantastische avond. Deze avond werd mede mogelijk gemaakt de Ronde Tafel van Hoogeveen, met de bijdrage van de badeendenrace in 2015.

In 2019 start het Eetcafé Hoogeveen op 11 januari in het Overschotje in Fluitenberg, er is nog plek voor nieuwe gasten. Informatie en opgave kan via de mail eetcafehoogeveen@hotmail.com

Deel dit bericht!

Geef een antwoord