Winkels mogen open op tweede kerstdag in Hoogeveen

Hoogeveen – Morgen, tweede kerstdag, mogen winkels gewoon open. Volgens de winkeltijdenverordening mag dit officieel niet, maar dat is een foutje dat vorig jaar in de verordening is gekomen.  

De fout in winkeltijdenverordening is er vorig jaar ingeslopen toen de raad instemde met de mogelijkheid voor de winkels om op zondag open te mogen. In die verordening werd per ongeluk de mogelijkheid voor winkels om op een aantal feestdagen waaronder 2e kerstdag open te mogen gaan niet meegenomen.
De gemeente werkt momenteel aan het foutje in de verordening en hanteert een gedoogbeleid voor 2e kerstdag. Of een winkel wel of niet geopend is, daar kan u beter de website van betreffende winkel voor raadplegen.

Deel dit bericht!

3 gedachten over “Winkels mogen open op tweede kerstdag in Hoogeveen

 • 25 december 2018 om 10:21
  Permalink

  Ik ga toch niet, dus ze kunnen wat mij betreft gewoon dicht blijven. Gun de winkelmedewerkers ook een normale kerst. De rest van het jaar kan er genoeg verdiend worden

 • 25 december 2018 om 22:21
  Permalink

  Gezeik over:”gun de winkelmedewerkers” enz. D’r zijn genoeg beroepsgroepen die gewoon werken tijdens kerst, waarom winkelmedewerkers niet? Het is onmogelijk iedereen vrij te geven tijdens kerst, zelfs al ga je stroom/gasloos de dag door. Wat mij betreft prima dat de winkels gewoon open zijn tijdens tweede kerstdag.

 • 26 december 2018 om 11:16
  Permalink

  Van mij mogen verzorgend- en verplegend personeel ook wel vrij hebben met Kerst hoor Waarheid, en natuurlijk de politie en brandweer etc. ook, daar heb jij toch ook geen bezwaar tegen mocht je huis afbranden of een familielid in het ziekenhuis of verpleegtehuis liggen?
  De boer kan ook wel 2 dagen de koeien niet melken en voederen, wat maakt het uit joh, gun die mensen ook hun vrije dagen!

Geef een antwoord