HODO loopt rood aan tegen DSC’65

Hollandscheveld – In de midweekse wedstrijd tegen DSC ’65 heeft HODO zichzelf een slechte dienst bewezen. In een bar slechte wedstrijd gebeurde wel van alles, maar de zaken die de aandacht trokken hadden weinig te maken met voetbal en daar waren de toeschouwers uiteindelijk wel voor gekomen. Een gemiste strafschop, een benutte strafschop, 2 rode kaarten, maar bovenal veel irritatie, gezeur en weinig acceptatievermogen over en weer. Het waren de hoofdingrediënten van een wedstrijd die HODO eigenlijk maar gauw moet vergeten, positief is dat er tenminste niet verloren werd en als Patrick Timmerman iets koelbloediger was geweest in zijn een op een situatie met DSC’65 keeper Dennis Schiphorst dan hadden de Hollandschevelders er ook nog met de volle buit vandoor kunnen gaan.

Het begon eigenlijk nog wel prima voor de ploeg van trainer André Blom, 2 afstandsschoten van Dave Padding en Stefan Kikkert leken de voorbode van de aanvallende intenties van HODO. Gaandeweg de eerste helft werd er aanvallend weinig meer vernomen van HODO. Aanvallend bracht DSC’65 ook weinig, maar het kreeg wel de grootste kans om de score te openen toen Thijs Meppelink door Julian Pol onderuit werd gehaald op de rand van het 16 meter gebied. De toegekende penalty werd door Jasper Bunskoek gemist, hij gleed uit op de strafschopstip en de bal belandde ruim naast het doel van Marcel Pol. Dezelfde Bunskoek deed het na ruim een half uur beter, bekeken schoot hij de bal over HODO keeper Marcel Pol heen en dit betekende de 0-1 voor de gasten. Dit werd ook de ruststand, na rust ging HODO op zoek naar de gelijkmaker en na 65 minuten kreeg HODO ook een strafschop toen Dave Padding door Nick Meijering onreglementair werd gestopt in het zestien meter gebied. De toegekende strafschop werd onberispelijk ingeschoten door Dave Padding, dit betekende de 1-1. Padding kreeg 10 seconden na de aftrap van DSC’65 een domme gele kaart na een onnodige overtreding en toen hij zich even later liet provoceren door de vervelende DSC’65 assistent scheidsrechter Meppelink kon hij met zijn 2e onnodige gele kaart het veld verlaten. Direct daarna kreeg Patrick Timmerman zijn droomkans om HODO op voorsprong te zetten, maar de spits faalde jammerlijk voor het DSC’65 doel. Vlak voor tijd kreeg Julian Pol direct rood toen hij Nick Meijering in kansrijke positie vloerde, met 9 man werd de opdracht voor HODO nog moeilijker. Scheidsrechter Beekhuis vond het iets na tienen op de donderdag avond welletjes en hij floot voor het einde van de wedstrijd. Gezien het wedstrijdbeeld was de puntendeling terecht, maar HODO zal toch zeker beter moeten gaan voetballen om een rol van betekenis te kunnen gaan spelen in de strijd om de koppositie in de zondag 4e klasse E.