HZVV zorgt voor bekerstunt bij hoofdklasser Genemuiden

Genemuiden – HZVV heeft voor een daverende bekerstunt gezorgd door hoofdklasser Genemuiden uit het toernooi te stoten. De Hoogeveners speelden vooral na rust uitstekend en boekten een knappe 1-3 overwinning en plaatsten zich daardoor verrassend bij de laatste 32 ploegen. HZVV moet nu op bezoek bij hoofdklasser Urk en mocht het winnen dan wacht de winnaar van SWZ-Hoogeveen.

Het kwam heel onwerkelijk over dat HZVV in de vorige ronde de grootste moeite had met vierdeklasser Bakkeveen en daarna in de tussenronde de gerenommeerde hoofdklasser Genemuiden uitschakelde. De koploper van 1E liet zien opgewassen te zijn tegen een middenmoter uit de hoofdklasse en een prima wedstrijd afwerkte. Deze knappe prestatie geeft moed voor de tweede helft van de competitie, die half januari 2019 begint. HZVV begon de bekerwedstrijd tegen Genemuiden zonder de geblesseerde Luke Millar. Gert van Duinen koos voor Kelly Joao in de basis. Verder wijzigde hij de opstelling in vergelijking met de wedstrijd tegen Zeerobben niet. De eerste helft liet een gelijkopgaande strijd zien met kansjes voor beide ploegen. Na zeven minuten was HZVV dichtbij de voorsprong na een corner van Romano Djababoe. De inzet van Kelly Joao kon Genemuiden-doelman Daan Huiskamp maar net met de voet keren. Daarna waren er kansjes voor Kelly Joao, Yannick Manusiwa, Lorenzo Valente en Romano Djababoe, maar de thuisclub bleef overeind. Aan de andere kant werd een vrije bal van Omar Kavak maar net over gekopt. De rust ging dan ook in met een vrij logische 0-0 stand.
Na rust was HZVV de betere ploeg en kreeg ook de beste kansen. Al na een minuut waren de bedoelingen van HZVV heel duidelijk. Kelly Joao brak door en legde breed op Fabian Stevens, die via een verdediger naast schoot. Even later was Jan Hup kansrijk na een voorzet van opnieuw Kelly Joao, maar deze keer ging de bal via een verdediger over. Deze mogelijkheden waren de inleiding van de voorsprong voor de gasten. Lorenzo Valente soleerde langs enkele verdedigers en gaf voor aan Yoran Popovic die zich door een knappe beweging ontdeed van zijn directe tegenstander en vervolgens bekwaam scoorde. Vier minuten later vergrootte HZVV de voorsprong. De goed spelende Romano Djababoe zette voor op Fabian Stevens, die Noah ten Brinke vrij voor keeper Huisman zette en zijn inzet in de rechter bovenhoek was Huiskamp te machtig. Veel HZVV-supporters knepen zich even in de arm of het wel waar was. Genemuiden wilde niet verliezen en probeerde de schade te herstellen. Hidde Streutker hield zijn doel schoon na een knappe redding op een inzet van Omar Kavak. Na ruim een uur werd het nog mooier voor HZVV. Lorenzo Valente zette goed voor en Romano Djababoe bekroonde zijn sterke wedstrijd met een knappe goal. Daarmee leek de wedstrijd beslist, maar twintig minuten voor tijd deed Genemuiden iets terug via Omar Kavak, die scoorde. De thuisclub wilde meer en kreeg vooral kansen via Omar Kavak, maar Hidde Streutker verrichtte enkele belangrijke reddingen. In de tegenaanval had Kelly Joao zelfs nog voor 1-4 kunnen zorgen, maar vrij voor Daan Huiskamp schoot hij jammerlijk naast. Na een goede kans voor Kay Velda, die naast ging werd HZVV in de slotfase nog een keer dreigend. Een schot van invaller Reza Hosseini kon gepakt worden door doelman Huiskamp. HZVV hield de voorsprong vast en de bekerverrassing was compleet.
Genemuiden-HZVV 1-3 (0-0)
54. Yoran Popovic 0-1, 58. Noah ten Brinke 0-2, 66. Romano Djababoe 0-3, 70. Omar Kavak 1-3. Scheidsrechter: Baar. Geel: Stevens, Popovic (HZVV), Jonker, Hooiveld, Kavak (Genemuiden)
HZVV: Streutker; Hup, Zomer, Manusiwa, Wijma; ten Brinke, Valente (84. Akkerman), Stevens (69. Dzemidzic); Djababoe (87. Hosseini), Popovic, Joao.