Vrachtwagenchauffeur negeert stopteken tijdens stille tocht

HOOGEVEEN – Gisteravond heeft een vrachtwagenchauffeur het stopteken van een verkeersregelaar genegeerd op de Schutstraat. Het gevolg was dat de deelnemers aan de dodenherdenking, die stonden  te wachten bij het Joods monument aan de Schutstraat, geconfronteerd werden met een vrachtwagen die met een snelheid van 30 k/m per uur op de wachtende mensen afreed die zich wilden aansluiten bij de stille tocht.

Pas bij een stopteken van een tweede verkeersregelaar stopte de chauffeur op 50 meter van de groep mensen.
Volgens RTV Drenthe zag Burgemeester Loohuis die ook meeliep in de stoet, het gebeuren. Volgens de burgemeester had de chauffeur geen geduld. Karel Loohuis benadrukt ook tegenover RTV Drenthe als je opdracht krijgt van handhavers, dan moet je je er aan houden.’’ Dit was een idioot die niet zich niet aan de regels hield.”
De organisatie benadrukt dat het gevaar op tijd was beteugeld, maar dat de schrik er voor een hele groep mensen flink in zit. Of dit incident nog gevolgen heeft voor de ongeduldige vrachtwagenchauffeur is nog onbekend. Wel zijn de gegevens van de combinatie genoteerd.
Bron: RTV Drenthe

Deel dit bericht!

7 gedachten over “Vrachtwagenchauffeur negeert stopteken tijdens stille tocht

 • 6 mei 2018 om 10:59
  Permalink

  “Dit was een idioot die zich niet aan de regels hield.”
  Een nog al baude uitspraak van iemand die verantwoordelijk is voor de veiligheid en niet bij het voorval an zich aanwezig was. De chauffeur is netjes gestopt op 50 mtr vanaf de groep die bij het monument stond. Hield zich blijkbaar aan het stopteken en reed niet harder dan 30 km per uur.

  Men liep in de stoet of stond men nu bij het monument. Zou het ook zo kunnen zijn dat de chauffeur de eerste verkeersregelaar verkeerd begrepen heeft?

 • 7 mei 2018 om 22:19
  Permalink

  Hoe moet je een verkeersregelaar verkeerd begrijpen. Ik vind dat je respect moet hebben voor handhavers. Wie niet luisteren wil moet maar voelen. Geen medelijden hebben met dit soort mensen.

 • 7 mei 2018 om 23:03
  Permalink

  Het gedrag van deze chauffeur is niet goed te praten maar het verhaal zoals dat in persberichten wordt weergegeven klopt niet . Ten eerste was het niet bij het monument aan de Zuiderweg maar bij monument aan de Schutstraat, en ten tweede de deelnemers aan de doden herdenking stonden op dat moment (19.30 uur) ook niet bij het monument, de eerste deelnemers van de stoet zouden net de Schutstraat NZ oplopen , en op dat moment reed de truck op de Schutstraat ZZ een oprit op om de auto van de verkeersregelaar te omzeilen en ging 20 meter verder de straat weer op en werd tot stoppen gedwongen bij de rotonde.

 • 7 mei 2018 om 23:35
  Permalink

  benedenschut,

  kun jij me vertellen waar er aan de Schutstraat een oorlogsmonument staat?

 • 8 mei 2018 om 12:14
  Permalink

  benedenschut,

  bedankt voor de info. Ik had het wel moeten weten. 100mtr vanaf deze plaats ben ik geboren.

Geef een antwoord