RENDO verlaagt transporttarieven in 2019

Hoogeveen: Regionale netbeheerder RENDO in Zuid Drenthe en Noord Overijssel heeft deze week haar plannen en de begroting voor volgend jaar bekend gemaakt. RENDO laat haar klanten in Drenthe en Overijssel profiteren van het wegvallen van precariokosten vanaf 2019.

Laagste netwerkkosten van Nederland

De gemiddelde consument met een RENDO gasaansluiting betaalt in 2019 7,5% lagere netwerkkosten ten opzichte van 2018. Voor de gemiddelde consument met een RENDO elektriciteitsaansluiting dalen de netwerkkosten in 2019 met 2,9%. Een klant met beide aansluitingen betaalt gemiddeld 5,0% lagere netwerkkosten. Een inwoner van Hoogeveen of Steenwijk met een gas- en elektriciteitsaansluiting van RENDO betaalt in 2019 ruim 20 euro minder aan netwerkkosten. Hiermee rekent RENDO de laagste netwerkkosten van Nederland.

Naast het verlagen van de netwerkkosten heeft RENDO voor 2019 een aanzienlijk investeringsprogramma vastgesteld. Samen met haar negen aandeelhoudende gemeenten in Drenthe en Overijssel bereidt RENDO de energietransitie voor. RENDO wil hierbij vol inzetten op slim en efficiënt gebruik van de bestaande gasinfrastructuur. In 2030 wil RENDO nog slechts duurzame gassen transporteren. Algemeen directeur Eddy Veenstra: “een transitie van fossiele gassen naar duurzame gassen (groen gas en straks groene waterstof) is voor vele bedrijven en huiseigenaren een betaalbare oplossing. Een huis hoeft bijvoorbeeld niet fors te worden verbouwd”.

RENDO heeft inmiddels de potentie voor groen gas in haar werkgebied in beeld. In 2018 stroomde er 3% groen gas door de leidingen van RENDO. In 2019 wordt dit 9% en het percentage loopt de komende jaren steeds verder op. Investeringen in 2019 zijn verder gemoeid met het aansluiten van zonneparken, het plaatsen van slimme meters en in z’n algemeenheid het beheer van netwerken. RE-NET het onderdeel binnen de RENDO Holding dat zich bezighoudt met de aanleg en het beheer van glasvezelinfrastructuur, groeit volgend jaar fors. In 12 gemeenten in Drenthe en Overijssel is RE-NET inmiddels betrokken bij glasvezelaanleg en – beheer.
Voor een nadere toelichting over het verlagen van de transporttarieven wordt u verwezen naar de website rendo.nl.

 

Deel dit bericht!

Een gedachte over “RENDO verlaagt transporttarieven in 2019

Geef een antwoord