foto: Pixabay
Algemeen

Nieuwjaarsfeesten: bescherm je oren

Hoogeveen – De kerstvakantie is begonnen Een gezellige periode waarin genoeg te beleven is. GGD Drenthe vraagt dit jaar extra aandacht voor het voorkomen van gehoorschade bij nieuwjaarsfeesten. Bezoekers kunnen zelf maatregelen nemen en organisatoren van gemeentelijke nieuwjaarsfeesten ontvangen advies om risico’s te beperken.

Gehoorschade is vaak onomkeerbaar en veroorzaakt blijvende handicaps als oorsuizingen, geluidsvervorming en gehoorverlies. Toch is gehoorschade door te harde muziek in veel gevallen gemakkelijk zelf te voorkomen.

TIPS

Bezoek je binnenkort één van de nieuwjaarsfeesten? Bij een gemiddeld geluidsniveau boven 92dB(A) wordt geadviseerd om de volgende maatregelen te nemen: 1. Draag oordoppen 2. Zorg voor voldoende afstand tot de geluidsboxen en 3. Geef je oren regelmatig rust door even een rustige plek op te zoeken.
Om dit te stimuleren zorgt de gemeente Hoogeveen voor gratis oordoppen bij het nieuwjaarsfeest. Ben je benieuwd naar het aantal decibels op het
feest? Je kunt dit gemakkelijk meten met de gratis app “Geluidsmeter”.

FESTIVALORGANISATOREN

Naast extra voorlichting ontvangen festivalorganisatoren advies om gehoorschaderisico’s bij bezoekers te beperken.
Tijdens de nieuwjaarsviering worden gratis oordoppen verstrekt. Daarnaast worden bezoekers gewezen op tips van de campagne “I love my ears” met behulp van posters en social media.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Aankomende evenementen