Aannemer Roelofs gaat openbare ruimte Hoofdstraat – Kerkplein aanleggen

Hoogeveen  – In 2019 gaat de gemeente Hoogeveen beginnen met de herinrichting van de openbare ruimte in het stadscentrum. De gemeente heeft na een zorgvuldig doorlopen aanbestedingsproces de opdracht voor de aanleg van het Kerkplein en het gedeelte Hoofdstraat tot aan de Grote Kerkstraat verstrekt aan Roelofs.

Wethouder stadscentrum Jan Steenbergen: ‘We gaan een samenwerking aan met een aannemer die de kennis, vaardigheden en ervaring in huis heeft om de herinrichting van de openbare ruimte te kunnen verzorgen. Een aannemer die dat op een duurzame, maatschappelijk verantwoorde manier gaat realiseren en daarbij ook lokale partijen betrekt.’
Stadscentrum van de toekomst
Hoogeveen bouwt aan het stadscentrum van de toekomst. De vitaliteit van ons stadscentrum staat onder druk. Het retaillandschap is voorgoed veranderd. Hoogeveen streeft naar een hoger bezoekersaantal in het centrum, het reduceren van de leegstand en het verhogen van de omzetkansen, zodat het voor ondernemers ook aantrekkelijk blijft in ons centrum.
Hoogeveen werkt daarom de komende jaren aan een stadscentrum dat een sociale functie heeft, aantrekkelijk winkelaanbod, met gevarieerde horeca en ontspanning. Een centrum dat is ingericht op het gemak van de bewoners en bezoekers. Waar je lekker kunt shoppen, een hapje eten en cultuur snuiven. Elke keer weer.

Deel dit bericht!

Geef een antwoord