Militair gerechtshof wijst vervolging tegen Admilson R. af

Arnhem/Hoogeveen: Het militair gerechtshof in Arnhem stelt geen vervolging in tegen de Admilson R. wegens het veroorzaken van een explosie in een bushmaster in 2010 in Afghanistan.

Admilson R. is één van de broers die woonachtig waren in Hoogeveen en die zijn veroordeeld tot een 30 -jarige gevangenisstraf voor het plegen van drie roofmoorden. Admilson R. zou tegen zijn broer hebben toegegeven verantwoordelijk te zijn geweest voor de explosie. Het wordt door beide broers ontkent, volgens hun advocaat Wim Anker.

Erik Groenendijk heeft sindsdien chronische rugklachten en heeft elke dag nog pijn. Onderzoek destijds wees geen schuldige aan maar na de bekentenis van R. vroeg Erik Groenendijk om een nieuw onderzoek omdat hij destijds ook als verdachte werd gezien. Hij wil zijn naam gezuiverd hebben en spande een artikel 12 procedure aan om te bereiken dat Admilson R. alsnog zou worden vervolgt.

Het militaire hof het verzoek afgewezen omdat het van mening is dat uit extra onderzoek en het ingebrachte bewijsmateriaal niet is vast komen te staan waardoor de explosie destijds is veroorzaakt.

Deel dit bericht!

Geef een antwoord