Korfbal: HHV winterkampioen 2018 van poule 2C

Hollandscheveld: Zaterdag 15 december stond de wedstrijd HHV 1 tegen Rood-wit 1 op het papier onder leiding van scheidsrechter Pedro Okken. De Plus Cappendijck formatie begon scherp aan de wedstrijd, waardoor al gauw een voorsprong werd opgebouwd tot 5-1 in het voordeel van HHV. Hierna kwam Rood-wit terug tot een stand van 7-6. HHV pakte tenslotte de score weer op, waardoor er met een stand van 15-12 werd gerust.

In de rust gaf coach Gerben Koens aan dat HHV de goede mensen moest uitspelen en dat er rustig gespeeld moest worden tot een goede kans zou komen. De tegenstanders zouden vanzelf een fout maken, waardoor HHV een makkelijke kans zouden krijgen. Er moest als team gewerkt worden om de punten in Hollandscheveld te houden.

Na de rust was HHV niet scherp genoeg om de voorsprong vast te houden, waardoor Rood-wit terug kon komen tot een gelijke stand. Hierna was HHV gebrand om de punten in Hollandscheveld te houden. Bij een stand van 20-18 speelden de HHV’ers een lange aanval, waar ook een doelpunt uitviel. Bij een stand van 23-19 floot Pedro Okken de wedstrijd af en is HHV winterkampioen 2018 van poule 2C.

In de aanval startten Jarno Hein, Arjan Schuring, Mandy Schuring en Janique Zomer. In de verdediging begonnen Corneel Kikkert, Fabian Smit, Lisa Pekel en Sanne Schiphof.

De wedstrijd van HHV 2 werd afgefloten bij een stand van 17-17 en hebben hun eerste punt behaald van dit zaalseizoen. Na de jaarwisseling zal HHV op 12 januari de competitie hervatten met een uitwedstrijd tegen DTG uit Wijckel.