RSG Wolfsbos laat basisschoolleerlingen kennis maken met “duurzame energie”

Hoogeveen – Om basisschoolleerlingen alvast bewust te maken van duurzaamheid en duurzame technieken heeft RSG Wolfsbos een speciale lessenserie “duurzame energie” ontwikkeld. Zo’n 37 basisscholen uit Hoogeveen en omgeving nemen deel aan de lessenserie, waaronder de Harm Smeengeschool uit Beilen.

Voordat de leerlingen uit groep 8 van de Harm Smeenge school uit Beilen naar RSG Wolfsbos komen, hebben ze zich op hun eigen school al goed voorbereid op het onderwerp duurzame energie. Zo hebben de leerlingen samen met hun juf of meester een aantal lessen besteed de verschillende soorten energie die er zijn, waarom er in de toekomst andere energiebronnen nodig zijn dan de huidige en hoe het energiegebruik zich de afgelopen jaren heeft ontwikkeld.

Tijdens de techniekactiviteit op RSG Wolfsbos volgen de leerlingen een carrousel met opdrachten over zonne-energie, windenergie, waterstof, zoet-zout-water, warm-koud-water en zelf energie opwekken. Petra Hummel, projectleider techniek van RSG Wolfsbos licht toe: “Leerlingen leren op deze manier dat er energie gemaakt kan worden uit diverse bronnen. Zo laten ze zelf autootjes rijden op waterstofgas . Ook wordt de wind gesimuleerd met een ventilator met verschillende snelheden. Het allerleukste vinden ze toch wel de wedstrijd met de zonneauto buiten op de parkeerplaats.” De lessenserie voor de basisschoolleerlingen krijgt in de tweejarige brugklas van RSG Wolfsbos een vervolg. Hierbij zal zowel in theorie als in praktijk verder ingegaan worden op de energietransitie.

Deel dit bericht!

Geef een antwoord