Sc Elim en SVM delen gezamenlijk de punten in spektakelstuk

Elim – Afgelopen zaterdag kwam debutant SVM uit Marknesse bij sc Elim op bezoek. Ondanks de bijna Siberische omstandigheden was er vandaag weer veel publiek op deze topper in de 3de klasse D afgekomen. Vandaag zou er verder afstand genomen kunnen worden van de nummer 2 op de ranglijst als sc Elim de thuiswinst wist te pakken. Iedereen verwachte natuurlijk een spektakelstuk dat werd vooraf gegaan door het ontsteken van het nodige vuurwerk. Of het tijdens de wedstrijd ook zou gebeuren was nog maar afwachten. Onder toeziend oog van scheidsrechter Bakker en de cameraploeg van RTV Drenthe werd de wedstrijd gefloten. Na een 1-1 ruststand werd ver in de blessuretijd de wedstrijd nog afgefloten met een gelijke stand, 2-2. Dit is voor beide partijen het zoveelste gelijkspel en ze kunnen beide zeggen dat ze nog steeds niet verloren hebben in deze competitie.
Onder vuur
Vanaf de aftrap was het SVM dat druk zette op alle linies van de thuisploeg. Elim was niet bij machte om hier in het eerste kwartier onderweg te komen. Er was onnodig veel balverlies en ballen schoten als vuurpijlen over de zijlijn uit de handen van keeper Padding. Hij moest van begin af aan door zijn verdediging worden gered want Boertien trapte een bal ternauwernood van de doellijn. Van der Plas was de meest gevaarlijkste en fysieke man bij SVM in het veld en hield de Elim defensie goed bezig. Binnen tien minuten wist hij bijna te scoren maar Padding kon de bal nog net met zijn rechtervoet tot corner verwerken. Elim kwam moeilijk onder de druk weg en een tegengoal hing dan ook na een minuut of tien spelen in de lucht. Het was Bakker Bart die de 0-1 in de korte hoek binnenschoot nadat aanvoerder Strijk hem de assist had gegeven. Een snelle uitval met een schot van J. Doldersum ging daarna diagonaal voorlangs.
Balwissel
Gaandeweg de wedstrijd bleek dat scheidsrechter Bakker zich steeds meer ging gedragen als man of the match. Inworpen moest op de exacte plaats worden genomen, de wedstrijdbal, die uitgevlogen was, mocht niet weer terug in het spel en ook over gegeven corners ontstond onnodige discussie terwijl hier duidelijke afspraken met de assistenten over gemaakt waren. Halverwege deze helft wist Prijs bijna keeper Haagsma met een lob te verschalken en ook in de rebound was deze goed bij de les. Het resulteerde uiteindelijk in de eerste corner voor Elim deze middag. Dit leverde dan geen doelpunt op maar wel een eerste gele kaart voor M. Koops, waar bijna alle SVM-ers aan rood dachten. Binnen het zestien metergebied werd een verdediger neergelegd. Na doorzeuren op scheidsrechter Bakker moest aanvoerder Strijk het ook met geel bekopen. Een schot van Bakker kwam op de rug van Njagul terecht en werd hierdoor van richting veranderd maar gelukkig rolde de bal over de achterlijn tot corner. De snelle uitval hierop werd door verdediger B. Koops in gang gezet over de rechterflank. Hij kwam tot bijna de achterlijn en zijn voorzet verdween over keeper Haagsma heen waarachter D. Doldersum de bal diagonaal in kon koppen (1-1). Een aanval van aanvoerder Strijk werd door Padding nog op Onana-achtige wijze gekeerd en zo werd er met een gelijke stand de kleedkamers opgezocht.
Meer passie
Elim kwam als herboren uit de kleedkamer en M. Doldersum kreeg de eerste kans om een bal over de ver uit zijn goalstaande Haagsma te lobben. Vervolgens moest Padding op de lijn redding brengen uit een corner. Na ca 8 minuten spelen was het van der Plas die de bal van dichtbij in zijn gezicht kreeg en groggy op de grond lag. Er werd doorgespeeld en scheidsrechter Bakker had het feit niet goed gezien maar besloot na enige schermutseling de wedstrijd stil te leggen voor een blessurebehandeling. Middenvelder Benjamins besloot op de solotoer te gaan en werd vlak voor de rand 16 gestopt wat de aanleiding was voor een vrije trap. Vraag is of keeper Haagsma het snoeiharde schot van M. Doldersum wel heeft aan horen komen want de bal lag ineens achter hem in de verre hoek (2-1). Na ruim een uur spelen kwam Prijs alleen voor keeper Haagsma maar hij wist deze kans slechts tot corner te verzilveren. Gritter schoot hieruit vervolgens van afstand ver over.
Slotoffensief
SVM kwam er achter dat aanvallen de beste verdediging was en ging zo weer volop in de tegenaanval. Er volgden dan ook meerdere corners voor de gasten maar gelukkig allen zonder resultaat. Maar ook een snelle vrije trap van Benjamins op M. Doldersum leverde niets op. De 2de corner in deze helft voor Elim na een niet geconstateerde handsbal werd door Prijs genomen. De toch enigszins aangeslagen van der Plas werd vervangen door Oosterhof. Een overtreding op Boertien door Peters kwam hem duur te staan met een gele kaart. Vervolgens werd er aan beide zijden gewisseld. Zo kwam Odink voor Gritter erin en werd Wolters vervangen door Bijsterveld. Tot grootse daden kwam men echter niet meer en de invallende duisternis maakte het er niet gemakkelijker op voor iedereen. Zo tikte M. Doldersum speler Peters van achteraan en zag scheidsrechter Bakker bij het sluiten van de markt er nog een rode kaart in. De gefrustreerde Peters liet zich ook nog eens gaan en kon hier met een tweede gele kaart vertrekken. Zo werd de wedstrijd met 10 spelers aan beide zijden na enig vuurwerk uitgespeeld. In de extra tijd liep wisselspeler Odink op het middenveld tegen geel aan en de vrije trap hieruit werd door SVM goed benut. Een lange bal kwam in de voeten van invaller Oosterhof en van dichtbij werd er een rommelige 2-2 aangetekend. Deze goal werd als een overwinning gevierd door SVM en na de aftrap vond scheidsrechter Bakker het welletjes. Hiermee blijven beide ploegen ongeslagen en sc Elim gaat met een goed gevoel aan de winterstop en het Protos Weering toernooi beginnen als koploper in de 3de klasse D.
Doelpuntenmakers:
9’ 0-1 B. Bakker.
29’ 1-1 D. Doldersum.
56’ 2-1 M. Doldersum.
90’ 2-2 V. Oosterhof.
Man of the match: W. Boertien.
Opstelling: A. Padding, M. Koops, W. Boertien, E. Njagul, B. Koops, J. Gritter, Y. Benjamins, J. Doldersum, D. Doldersum, J. Prijs en M. Doldersum.
Wissels: M. Odink, P. Metselaar en B. Mol. bron: SC Elim