Sport

Pesse wint van laagvlieger

Pesse- Waar veel wedstrijden werden afgelast door de sneeuwval, werd er in Pesse toch gewoon gevoetbald. Met een aantal personen werd het veld ontdaan van de sneeuw waarna de bal toch gewoon kon rollen in Pesse. Grote man van de middag werd Verbrugge met drie doelpunten.

De tegenstander van Witteveense Boys liet meteen zien hoe het de wedstrijd ging aanpakken. Het zakte in en liet Pesse het spel maken en probeerde op de counter gevaar aan te stichten. Beide ploegen moeten in het begin nog een beetje wennen aan het harde veld maar al snel wist Pesse hier het beste mee om te gaan. Na een pass van Matthijs Veninga komt de bal bij Verbrugge. Deze neemt de bal handig mee waarna hij deze leep achter doelman Hooijer legt. Daarna komt Pesse niet meer door de verdediging heen en is het ook Witteveense Boys dat zich laat zien. Na doorkoppen komt aanvoerder Voortman aan de bal. Deze dribbelt kort maar laat daarna een schot los waarop doelman Waninge de bal net niet kan pakken. De goal valt vrijwel uit het niets omdat de gasten zich tot voor dit moment nog niet voorin hadden gemeld.

In de tweede helft is het Witteveense Boys dat de eerste kans kreeg. Na een voorzet van Voortman komt Seele enkele centimeters tekort om toe te slaan. Pesse is hierna meteen weer bij de les en neemt het initiatief over in de wedstrijd. Het zoekt constant de aanval maar kan moeilijk door de hechte verdediging heen komen. Het schiet vooral van afstand maar vaak mist de bal net de goede richting of is Hooijer het eindstation. Uiteindelijk weet het toch de muur te slechten die Witteveense Boys hebben opgetrokken. Na een voorzet van Van Wijk is het wederom Verbrugge die de bal binnen volleert. Daarna wil Pesse door om op een verdere nog comfortabele voorsprong te komen. Toch moet het ook achterin goed opletten want met Voortman heeft de tegenstander een speler met genoeg dreiging. Hij omspeelt op snelheid Evenhuis waarna hij het probeert in de korte hoek maar Waninge weet goed te redden. Door invaller Slomp weet Pesse zeker dat het niet meer mis kan. Na een pass van Strijker draait de spits snel weg en schiet hij de bal onder in de hoek. In de slotfase is de kers op de taart voor Verbrugge. Een slimme steekpass van Poeste komt bij hem aan. Oog in oog met de keeper is de spits ijskoud waardoor hij de doelman omzeilt en de bal in het lege doel schuift.
Opstelling Pesse: Waninge, Moes, Evenhuis, T. Veninga, de Vries (Dijkema), Kleine, Strijker, van Wijk, M. Veninga (Poeste), van Slooten (Slomp) en Verbrugge.
Man van de Wedstrijd: Remmert Verbrugge.

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: