HZVV wint met hakken over de sloot bij Zeerobben

Harlingen – HZVV heeft uiteindelijk met de hakken over de sloot een 1-2 zege behaald op middenmoter Zeerobben. Tot tien minuten voor tijd leek er niets aan de hand bij een 0-2 voorsprong, maar na de onverwachte 1-2 werd het toch nog spannend. In de absolute slotfase kreeg Zeerobben drie opgelegde kansen, maar HZVV-doelman Hidde Streutker redde zijn ploeg met enkele knappe reddingen, waardoor de koploper drie kostbare punten kon meenemen uit het koude Harlingen.

HZVV verscheen in dezelfde opstelling als vorige week tegen Noordscheschut. De gasten konden zich geen betere start wensen, want al na vier minuten had HZVV haar vroege voorsprong. Na een voorzet van Luke Millar tikte Romano Djababoe de bal langs Zeerobben-doelman Jacob de Vries. HZVV had echter pech dat kort daarna Luke Millar geblesseerd raakte en vervangen moest worden. Kelly Joao was zijn vervanger. HZVV pakte direct een overwicht zonder direct tot grote kansen te komen, maar na 25 minuten kende HZVV even een dipje en dat leverde twee levensgrote kansen voor de thuisclub op. Eerst schoot Marcel Visser net naast en even later mikte Yander Zandbergen vrij voor Streutker over. Daarna herstelde HZVV zich weer en dat leverde kansen op voor Noah ten Brinke en Yoran Popovic. Noah ten Brinke zag zijn ziedende schot naar net naast vliegen en na een voorzet van Daan Wijma gleed Yoran Popovic de bal voorlangs. Op een psychologisch goed moment voor de gasten kwam HZVV op 0-2. Vijf minuten voor rust gleed Kelly Joao op rechts langs Brent de Groot en opnieuw was Romano Djababoe ter plekke om Jacob de Vries het nakijken te geven. Bijna was het voor rust zelfs nog 0-3 geworden toen Pieter Westra een harde voorzet van Kelly Joao bijna in eigen doel werkte. Na de thee gaf Zeerobben meer ruimte in haar verdediging weg, maar HZVV verzuimde daarvan te profiteren. Regelmatig kneep HZVV er tussenuit en verscheen gevaarlijk voor doelman De Vries, maar de afronding bleef maar uit. Er kwamen kansen voor Kelly Joao, Romano Djababoe, Yoran Popovic en Lorenzo Valente. Vooral Romano Djababoe was dichtbij zijn derde treffer van de middag, maar Zeerobben bleef in de wedstrijd. Een kwartier voor tijd brak Romano Djababoe over links goed door en legde de bal panklaar neer voor Jan Hup, die voorlangs schoot en het aantal kansen voor HZVV liep op naar tien. De alom bekende voetbalwet ging vervolgens in werking, want HZVV verzuimde de score op te voeren en Zeerobben scoorde uit de eerste kans na de rust wel. Na een voorzet van rechts kopte de lastige spits Patrick Amels de bal langs Streutker en Zeerobben rook bloed. Yoran Popovic had HZVV direct weer rust kunnen brengen, maar alleen voor De Vries kreeg hij de bal niet in het doel. Nadat Kelly Joao een kans op 1-3 miste ontstond er nog een spannende en hectische slotfase. Zeerobben geloofde in de gelijkmaker en kreeg drie opgelegde kansen. Eerst redde Hidde Streutker na een inzet van Julian Zeinstra. Daarna ranselde Streutker een schot van Yander Zandbergen uit zijn doel en in de slotseconde kwam HZVV helemaal goed weg. De bal viel na een scrimmage voor de voeten van Zandbergen die voor een gapende doelmond over schoot. Met hangen en wurgen sleepte HZVV de kostbare 1-2 zege over de streep en mag zich herfstkampioen noemen.

Dinsdag 18 december speelt HZVV in Genemuiden in de tussenronde van het bekertoernooi tegen hoofdklasser Genemuiden.
Zeerobben-HZVV 1-2 (0-2)
4. Romano Djababoe 0-1, 40. Romano Djababoe 0-2, 80. Patrick Amels 1-2. Scheidsrechter: Souhuwat. Geel: Joao (HZVV), Zandbergen (Zeerobben). Toeschouwers: 100
HZVV: Streutker; Wijma, Zomer, Manusiwa, Hup; Valente, ten Brinke, Stevens, Millar (20. Joao), Popovic, Djababoe (75. Dzemidzic).
Man van de wedstrijd: Noah ten Brinke