Noordscheschut ten onder in kansenfestival tegen Gorecht

Noordscheschut – Een spelletje met elf tegen elf, je moet er altijd eentje meer maken dan de tegenstander en aan het eind van het verhaal stapt niet altijd de terechte winnaar van het veld. Vele wc-tegelwijsheden kwamen na vijfennegentig zinderde voetbalminuten bovendrijven. Noordscheschut had zojuist met 1 – 3 verloren van Gorecht. Waar de thuisploeg grossierde in het missen van opgelegde kansen, waren de gasten uiterst effectief en rondden driemaal doeltreffend af.

Barre kou
Noordscheschut trad vandaag binnen de lijnen zonder aanvoerder Dennis Hooijer, die vanwege een lichte blessure op de bank plaatsnam. Verder kon oefenmeester Marc van Meel beschikken over een complete selectie. Op een ijskoud sportpark De Meulewieke werd afgetrapt onder winterse omstandigheden. Al na een minuut spelen brak Nick Koster door op de rechterflank, zijn voorzet kon met moeite tot corner werden verwerkt. Ook Gorecht liet zich niet onbetuigd, maar Wiebe Zinger reageerde adequaat op een zwak ingeschoten afstandsschot en zag een volgende inzet hoog over zeilen. Aan de andere zijde ging een kopbal van Rijnald Vos voorlangs. Hierna volgde een slordige fase, waarin beide teams grossierden in balverlies en de aanwezige toeschouwers zeker niet opgewarmd werden door het vertoonde spel. Een scherp aangesneden voorzet van Melvin Mol kon net voor de voeten van de instormende Koster worden weggeplukt. In de 20e minuut leek Noordscheschut dan toch op voorsprong te komen. Jos Kroezen kwam oog in oog te staan met de sluitpost van de gasten, maar deze bracht op miraculeuze wijze redding op de inzet van Kroezen. Aan de andere zijde suisde een inzet van Gorecht rakelings over de deklat van Zinger. In de 26e minuut was er opnieuw een mooie aanval van de thuisploeg. Koster werd goed vrijgespeeld op de rechterflank. Hij bracht het leer op zijn beurt op maat voor in de doelmond, maar vanuit kansrijke positie kopte Mol over. Enkele minuten later dook Kroezen voor de tweede maal vrij op voor de keeper, maar opnieuw werd zijn inzet met een weergaloze reflex onschadelijk gemaakt. Een minuut later was het voor Gorecht wel raak. Een afstandsschot vanaf de rechterkant, werd diagonaal binnengeschoten, 0 – 1. Gezien het spelbeeld compleet tegen de verhoudingen in, maar daar hadden de gasten maling aan. Noordscheschut ging naarstig op jacht naar de gelijkmaker, maar een schot van Mol ging ver naast en een inzet van de door de vijandige linie gebroken Koster werd opnieuw door de keeper gepareerd.

Kansenregen
De tweede helft ging de thuisploeg verder waar het de eerste helft was gestopt, het creëren van kansen. De tomeloze inzet leek te worden beloon toen Kroezen in de 50e minuut de 1 – 1 aantekende, na het binnenwerken van een rebound op een schot van Ton Kamping. De scheidsrechter was echter een ander mening toegedaan. Waar zelfs de grensrechter van Gorecht zich al had neergelegd bij een geldige tegentreffer, besloot de leidsman op eigen houtje de treffer alsnog af te keuren. Een onnavolgbare beslissing voor alles en iedereen die op dat moment op De Meulewieke vertoefde. De thuisploeg liet zich echter niet het veld uitslaan en voerde het tempo andermaal op. Dit leverde enkele hachelijke momenten op voor het doel van Gorecht, maar met het nodige kunst en vliegwerk werd een treffer voorkomen. Ook een vlammend afstandsschot van Danny Bouwman werd stijlvol uit het doel geranseld. Na een uur spelen was het aan de andere zijde wel meteen weer raak. Vanaf zeker veertig meter zag een speler van Gorecht Zinger te ver voor zijn doel staan en liftte het leer op sublieme wijze over de verbouwereerde doelman heen, 0 – 2. Na deze nieuwe domper paste Van Meel een dubbele wissel toe. Kevin van Dalen en Dennis Hooijer kwamen binnen de lijnen voor Bouwman en Vos. Het systeem werd nu nog aanvallender, alles op alles, op jacht naar de aansluitingstreffer. Het zat de thuisclub deze middag niet mee, want ook een snoeiharde vrije trap van Mol spatte uiteen op de paal. Toch was het in de 90e minuut alsnog raak. Koster zette goed door op rechts en stelde Kroezen in staat om van dichtbij de 1 – 2 aan te tekenen. De thuisploeg rook dat er nog meer te halen viel, maar de gasten maakten er bij vlagen een ware balletvoorstelling van. De ene stervende zwaan na de andere stervende zwaan stortte ter aarde, om zodoende de aanvalsdrift van de Schutters te temperen. Toch was de thuisploeg nog tweemaal dichtbij, maar het geluk was deze middag niet aan de zijde van de thuisploeg. Aan de andere zijde maakten de gasten dankbaar gebruik van de geboden ruimte en schoten in de 95e minuut de 1 – 3 achter Zinger. Toen was het pleit beslecht.

Man van de wedstrijd: Jos Kroezen.