Kwiek met stomheid geslagen

De handbal dames van Kwiek traden voor hun laatste wedstrijd thuis aan tegen VAKO uit Vries. De bezoeksters stonden met slechts 3 punten troosteloos in de onderste regionen. Kwiek is aan een uitstekende serie wedstrijden bezig.

Normaal is mijn (Ron Stege) beleid niet over de beslissingen van de scheidsrechter te schrijven. Ik vind dat we het met zijn beslissingen moeten doen en dat we gewoon handballend moeten zien elke pot naar ons toe te trekken. De taak van een scheidsrechter in het handballen is onder andere om de grenzen aan te geven hoe fysiek de wedstrijd mag zijn. Als de grenzen niet duidelijk aangegeven worden dan rekken de speelsters deze al heel snel op. Over en weer komen er dan situaties voor die je liever als handballiefhebber niet ziet.
Een scheidsrechter toewijzen aan de 1ste klasse die het spel niet kan volgen ivm zijn leeftijd en niet consequent vanaf de eerste overtreding ingrijpt is vragen om ellende in het veld. Ik kan dan ook de bond in deze niet begrijpen en ben met stomheid geslagen over deze toewijzing.
Over de wedstrijd kan ik dan ook alleen maar zeggen dat deze slecht was, de dames van Kwiek stonden niet goed in de verdediging, maakte veel onnodige fouten en speelde slordig.
Ondanks dat toch een gelijkspel, in elk geval een puntje. Maar eigenlijk een punt verloren. 24 tegentreffers is veel te veel. Dit hebben we tegen de topploegen als Beilen, HVE2000 en Exito niet eens tegen gekregen.
Het hoogtepunt kwam deze week uit de hoek. Brenda Duinkerken scoorde er lustig op los met 4 uit 5 had ze een mooi schotpercentage van 80%.
Na de eerste helft van de competitie kan de stand halverwege opgemaakt worden. 10 punten uit 11 wedstrijden. 7de plek als eerste jaars in de 1ste klasse doen we het niet verkeerd. Er zit nog veel meer in het vat.
Nu een welverdiende vakantie die voor de dames op 30 december onderbroken wordt voor een gezellig toernooi in Dalfsen.
5 januari spelen de dames thuis tegen HVE2000.
Op de foto Brenda Duinkerken.
Foto is gemaakt door Jan Stege. Verslag: Ron Stege

Deel dit bericht!

Geef een antwoord