Hoogeveen zaterdag tankt vertrouwen qua resultaat

HOOGEVEEN – Hoogeveen zaterdag heeft na een reeks mindere wedstrijden eindelijke weer eens een zege behaald. Thuis tegen Fit Boys was er geen vuiltje aan de lucht en won men vrij eenvoudig met 3-0. Qua resultaat tankte men dan ook weer wat zelfvertrouwen. Dat geldt nog niet voor het vertoonde spel.

Bij Hoogeveen startte Julian Mol na veel blessureleed eindelijk in de basis. Hij zag zijn ploeg ook goed starten. Na zes minuten stuurde Guido ten Cate Marcel Linthorst weg die vervolgens doelman Peter Jan Oosting kansloos liet. Een geweldige opsteker voor Hoogeveen dat de laatste weken zo moeizaam scoorde.

KLEUMENDE TOESCHOUWERS
Toch was een niet de opmaat voor een wervelende wedstrijd. Beide ploegen slaagden er dan ook niet in de kleumende toeschouwers te vermaken. Hoogeveen was wel beter, maar het vertoonde spel was stroperig en de nodige creativiteit ontbrak. Als er al sprake was van gevaar, kwam dat vooral van Julian Mol die twee keer dichtbij een treffer was.
Die treffer viel vlak voor rust enigszins gelukkig. Een inzet van Twan Reinders belandde op een ‘polletje’ in het kunstgras en zette zo doelman Oosting op het verkeerde been.

GEWELDIGE REFLEX
In de tweede helft had Elwin Dam de spanning snel terug kunnen brengen. Met een geweldige reflex voorkwam doelman Slot echter een treffer. Vervolgens kreeg Hoogeveen een aantal goede mogelijkheden om de wedstrijd definitief op slot te gooien. Dat gebeurde echter pas vijf minuten voor tijd. Een prachtige aanval via invaller Nicky Seinen en Ruben de Haas werd doeltreffend afgerond door Julian Mol, die zo zijn rentree bekroonde.
In de slotminuut kreeg Dirk van Faassen nog zijn tweede gele kaart waardoor de Beilenaren de wedstrijd met tien spelers moesten beëindigen.
Hoogeveen zaterdag – Fit Boys: 3-0 (2-0). Scoreverloop: 6e Marcel Linthorst 1-0, 44e Twan Reinders 2-0, 84e Julian Mol 3-0. Scheidsrechter: Melvin Schuurman. Gele kaart: Wilko Stevens Fit Boys. Rode kaart: Dirk van Faassen (2x geel)(Fit Boys). Opstelling Hoogeveen: Slot, Ruben de Haas, Linthorst (Roy Strijker), Santing, Ten Cate (Seinen), Vreeling, Mol (Takens), Leepel, Mitchel Strijker, Reinders, Dissel.
Man van de wedstrijd: Raymon Slot

Verslag + samenvatting: Gerjo Stegeman – Foto: Taede Klunder