Bon Bini Holland 2

Net als Robertico (Jandino Asporaat) zijn vriendin Noella (Liliana de Vries) op Curaçao ten huwelijk wil vragen, besluit zij een “time-out”in te lassen. Robertico is vastberaden om haar terug te winnen en vliegt haar vanuit achterna terug naar Nederland. Bij aankomst blijkt er concurrentie op de loer te liggen:de aantrekkelijke ideale schoonzoon Christiaan. Robertico besluit zijn oude FC Kip-vrienden om hulp te vragen. Samen met Sydney, Rajesh, Gerrie en tante Judeska zet Robertico alles op alles om Noella’s hart weer te veroveren om zo alsnog een ring om haar vinger te kunnen schuiven. Maar hoe laat je zien dat je het beste huwelijksmateriaal bent, als alles wat je aanraakt verandert in een fiasco?

Genre:
Speelduur:
Kijkwijzer:
Regisseur:
Acteurs:
komedie
89 minuten
9+
Jon Karthaus
Jandino Asporaat, Liliana de Vries, Lone van Roosendaal, Dennis Rudge, Phi Nguyen, Sergio Ijssel, Alpha Oumar Barry

Meer informatie of kaartjes voor deze film bestellen? Dat kan via Vue Hoogeveen!


Recensies

Frank van Osch

Frank van Osch

Jandino Asporaat op zijn best! Bon Bini Holland 2 is een vervolg op Bon Bini Holland die in 2015 heeft gedraaid. Net als in de vorige versie speelt Asporaat maar liefst 6 rollen in deze film en doet dat met verve.
De verhaallijn is in de eerste 10 minuten nogal verwarrend maar daarna zie je de uiteindelijke plot al van kilometers ver aankomen. Daar is het ook niet om te doen in deze film. Wat wel knap is wat Asporaat aan typetjes op de planken zet. De één is nog platter dan de ander. De rol die hij speelt in de persoon van Judeska is wel het meest hilarisch en de rol van Gerrie is in ieder geval en mooi voorbeeld van wat je met schmink allemaal kan doen. Dat het af en toe tenenkrommend is wat uit haar mond komt moet je maar op de koop toe nemen.
Naar het einde toe verliest de film aan inhoud en wordt het min of meer afgeraffeld om te zorgen dat “eind goed al goed” binnen de tijd gehaald wordt.
Bon Bini Holland was destijds een kaskraker. Of dit vervolg dat weer wordt valt te bezien.

Judith Bos

Judith Bos

Een leuke poging om een Nederlandstalige komedie te maken, maar je moet er écht van houden. De humor is heel flauw en moet je liggen. Helaas kwam het bij mij niet heel erg binnen. Er zaten een paar leuke grappen in, maar helaas voor mij niet genoeg om een hogere score te geven. De slechte special effects horen bij de film, maar zaten op veel momenten echt in de weg en dat kijkt niet lekker. Ook dat was dus geen geweldig aspect.

De acteurs zijn prima en de details in de film zijn goed. Geen kleding die ineens verandert bij een volgend shot en dergelijke, iets wat je nog wel eens wilt zien in films. Het verhaal op zich is ook prima, al had het een stuk diepgaander kunnen zijn. Het is echt een film waar je van moet houden.

Deel dit bericht!

Geef een antwoord