Veroordelingen wegens heling gestolen auto’s

Assen/Hoogeveen: Een inwoner van Nieuweroord en een inwoner van Hoogeveen stonden vandaag terecht op beschuldiging van heling van gestolen auto’s. De autodief (Litouwen) was er niet bij, hij is Nederland uitgezet en mag er niet meer in.

Een 5-tal gestolen auto’s werden aangetroffen in en bij een loods in Hoogeveen, evenals een man uit Litouwen die in het bezit bleek van gereedschappen en adressen met kentekens. Van enkele auto’s was de kentekenplaten verwijderd en het chassisnummer onleesbaar gemaakt. In de woning van de Hoogevener trof de politie een vuurwapen met munitie en € 6.000,- aan contant geld aan.

Het Openbaar Ministerie eiste tegen de man uit Litouwen 4 maanden celstraf, 5 maanden tegen de inwoner van Nieuweroord en 1 jaar celstraf tegen de Hoogevener.

De politierechter nam de eis tegen de autodief over, sprak de de man uit Nieuweroord vrij en de Hoogevener werd veroordeeld tot een taakstraf van 240 uur en 6 maanden voorwaardelijke celstraf. De rechter hield rekening met rapportage van de reclassering, waarin de Hoogevener werd omschreven als naïef en makkelijk beïnvloedbaar.

Deel dit bericht!

Geef een antwoord