Speelgoedbank niet op hoogte van sloop ‘hun’ onderkomen

Hoogeveen – Het college heeft besloten om een oud schoolgebouw aan de Griendtsveenweg in Hoogeveen te slopen. De gemeente heeft het weer in eigendom sinds het Roelof van Echten College het niet meer gebruikt. Het gebouw is oud en gedateerd. Daarom is verkoop niet interessant.

Twee naastgelegen bedrijven willen het terrein tijdelijk gebruiken om te parkeren. Ze hebben ook interesse in de aankoop van de locatie. Daarover is de gemeente met hen in gesprek.
Sloop en inrichten van het gebied als tijdelijke parkeerplaats kost samen 365.000 euro.

Speelgoedbank niet op hoogte van sloop

De vrijwilligers moesten van een redactielid van de Hoogeveensche Courant, dat een reactie wilde vragen op de dinsdagochtend gepubliceerde collegebesluiten, vernemen dat hun onderkomen zal worden gesloopt. Het pand heeft de speelgoedbank sinds vorig jaar tijdelijk in bruikleen gekregen nadat ze ook moesten verhuizen uit het oude pand van de belastingdienst. Door een miscommunicatie van de gemeente en beheerder Ad Hoc waren de gebruikers , waaronder de speelgoedbank, stichtingen Minihulp en Reddende Engel nog niet op de hoogte gesteld. Door de maatschappelijke  waarde van de speelgoedbank gaat de gemeente wel helpen bij het zoeken naar een nieuw onderkomen.

 

Deel dit bericht!

3 gedachten over “Speelgoedbank niet op hoogte van sloop ‘hun’ onderkomen

 • 12 december 2018 om 13:14
  Permalink

  Welkom in de gemeente die alles platgooit wat hun niet aanstaat en wat weer extra geld oplevert als bv parkeerplaats of om dure koopwoningen te kunnen bouwen

 • 13 december 2018 om 11:52
  Permalink

  Deze communicatiestoornis maakt weer pijnlijk duidelijk dat de focus van de gemeente niet bij de allerarmsten ligt. Ik hoop dat de Speelgoedbank snel een goede lokatie vindt.

 • 15 december 2018 om 15:22
  Permalink

  Door een miscommunicatie ja,ja, lees, wij houden het zo lang mogelijk stil om problemen met de speelgoedbank te voorkomen, hier krijgen we alleen maar weer negatieve publiciteit door waardoor de verkoop van de grond kan stagneren. hoezo $$$$$ tekens in de ogen.

Geef een antwoord