Oproep aan iedereen in Drenthe: rijd MONO!

Hoogeveen: MONO rijden. Oftewel: ongestoord onderweg zijn, zonder gebruik van de mobiele telefoon. Hoe doe je dat als je telefoon om de haverklap trilt, mails blijven binnenstromen en er op social media continu nieuwe posts binnenkomen? Even offline zijn is moeilijk, maar in het verkeer wel van levensbelang. Helaas gebeuren er steeds meer ongelukken, doordat iemand met zijn of haar telefoon bezig was. Om dit te voorkomen, voert het Rijk dit voorjaar opnieuw de MONO-campagne. Het Verkeers- en Vervoersberaad Drenthe sluit hierbij aan.

Verkeersgedeputeerde Henk Brink roept iedereen in Drenthe op om MONO te rijden: “Ondanks onze inzet, lees ik nog te vaak dat het misgaat in het verkeer. Ik zet me daarom graag in voor MONO rijden en Samen richting Nul verkeersslachtoffers in Drenthe. Helpt u ook mee aan veilige meters voor uzelf én voor anderen? Een verkeersveilig Drenthe begint bij jezelf; zet de trend als veilige Drent!”

Telefoon instellen
Op de iPhone kunt u via ‘Instellingen’ de optie ‘Niet storen tijdens autorijden’ aanzetten. Als die functie aanstaat, krijgt u tijdens het autorijden automatisch geen meldingen. Met een Android-toestel kunt u voor elke autorit handmatig de functie ‘niet storen’ inschakelen. Of download een app, zodat uw telefoon automatisch op ‘niet storen’ gaat tijdens het autorijden. Bijvoorbeeld de app Samsung In-Traffic Reply, Interpolis Automodus of Drive Safe. Zo rijdt u altijd MONO. Lees hier [https://www.daarkunjemeethuiskomen.nl/rijmono] meer over het instellen van uw smartphone.

Meer weten over de Mono-campagne in Drenthe? Klik hier [https://www.veiligbereikbaardrenthe.nl/…/rij-mono-fiets-mono]