Algemeen

Helaas, afval wordt overal gedumpt

Hoogeveen: Een aantal maanden geleden heeft de gemeente een aantal kunstgrasmatten met bloemetjes rondom de ondergrondse afvalcontainers bij winkelcentrum Wielewaal geplaatst in de hoop dat er geen afval meer gedumpt zou worden naast de containers.

Samen houden we het schoon 

Helaas…het spitsvondige idee werkt niet naar tevredenheid want nog steeds zijn er mensen die geen moeite hebben om afval te dumpen en dit zelfs op de fleurige matjes. Is de afvalcontainer vol of is er een storing? Bel dan Area via 0591-571080 of breng het afval naar de milieustraat aan de Vos van Steenwijklaan. (Bron en foto’s : Facebook Gemeente Hoogeveen)

4 gedachten over “Helaas, afval wordt overal gedumpt

 • Misschien deugd het ophaalbeleid toch niet?
  Ik verwacht niet dat dhr. Steenbergen dit zal toegeven maar ik vermoed wel dat het ene met het andere te maken heeft!

 • Hoewel ik de afhaal frequentie van de gemeente Hoogeveen volledig absurd vind, heeft bovenstaand probleem daar niets mee van doen.

  Dit is gewoon asociaal gedrag van mensen die te beroerd zijn om hun afval op een correcte wijze af te voeren, hier wordt notabene alle mogelijke manieren aangeboden om je div soorten afval weg te brengen, maar ach jee dan past het niet door het deurtje / opening dus laat maar staan.

  Want laten we eerlijk zijn, op bovenstaande foto is een complete televisie te zien die daar gewoon gedumpt is. dit had je ook niet in je afval container gestopt.

  Ik breng wekelijks mijn plastic afval daar naar de ondergrondse container, maar sta soms versteld te kijken van de onbeschoftheid van mensen die daar lukraak hun troep neer gooien.

  En dat heeft dus niets met de gemeente te maken maar met de mentaliteit van de mensen.

  • Wat betreft de door jou genoemde voorbeelden, zoals die tv, moet ik je gelijk geven Muskin dat dat niet met het belachelijke afvalbeleid van de gemeente te maken heeft.
   Ik kan wel begrijpen dat mensen hun restafval in vuilniszakken bij deze ondergrondse afvalcontainers plaatsen ook al hoort dat niet zo. Een containerbak bij huis zit meer dan vol binnen 4 weken dus je moet toch wat met dat afval! Plastic sorteren is zinloos!

 • Ik kan totaal niet begrijpen dat mensen hun restafval in vuilniszakken bij de ondergrondse containers neer zetten. Doe je dat dan ben je gewoon een asociale idioot!

  Ik verwacht dat het meer komt door de luiheid van de medemens dan het ophaalbeleid. Zou het wel aan het ophaalbeleid liggen dan zou er toch veel meer rotzooi moeten liggen?

  En bij mij is de restafval kliko na vier weken echt niet meer dan vol. En dat geldt voor al mijn buren trouwens.

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: