Sport

Smash neemt punten mee uit Barneveld

Hoogeveen – Het eerste team van Smash moest dit weekend spelen in en tegen Barneveld. Om 10 uur mochten Jos Rollman en Pim Nijmeijer beginnen met het herendubbel en even later begonnen Roos van Goor en Stephany de Jonge aan het damesdubbel. Rollman en Nijmeijer moesten de eerste game wennen aan het spel en konden weinig tegenstand geven. De tweede game ging beter en tot 18-18 stonden Rollman en Nijmeijer voor. Helaas maakten de heren van Smash een paar foutjes te veel en verloren daardoor een goed gespeelde game.

Ondertussen waren De Jonge en Van Goor bezig aan een goede dubbel. De eerste game werd verloren, maar in de tweede game kwamen ze al snel op voorsprong en wonnen ze de tweede game. De derde en laatste game ging gelijk op en bij 19-19 maakten de dames van Smash het verschil en wonnen ze de wedstrijd. Daarna stond de eerste herensingle van Nijmeijer op het programma. De eerste game begon zeer moeizaam met een 3-11 achterstand. Nijmeijer herpakte zichzelf en kwam terug tot 14-14 en pakte zelfs even de voorsprong maar kon deze niet vasthouden tot het eind en verloor met 18-21. De tweede game liep niet goed voor Nijmeijer, hij maakte veel fouten. Hij verloor de tweede game met 12-21. De Jonge was ondertussen bezig met een sterke eerste game in haar single. Haar tegenstandster had niet veel in te brengen in de eerste game en De Jonge won met 21-12. De tweede game ging lang gelijk op en er was geen duidelijke winnaar te voorspellen. Uiteindelijk verloor De Jonge de tweede game door wat foutjes met 20-22.

Er kwam een derde game en in die game had De Jonge het moeilijk, ze maakte veel fouten en kon beslissende momenten niet naar haar toe trekken. De derde game ging verloren met 9-21. Rollman mocht daarna zijn single spelen, op zoek naar het tweede punt in Barneveld. Rollman kwam langzaam in zijn eigen spel en kwam na een achterstand weer dichterbij zijn tegenstander. Jammer genoeg maakte Rollman, op het moment dat hij weer gelijk kwam, te veel fouten waardoor de eerste game verloren ging met 15-21. De tweede game ging zeer moeizaam voor Rollman, hij maakte veel fouten en stond op een ruime achterstand gedurende de hele game. Op het laatste pakte Rollman met mooi spel nog wel wat punten, maar het kwam te laat en hij verloor de wedstrijd met 13-21. Van Goor speelde de laatste single en ze had moeite om de shuttles op de juiste plek te krijgen in het veld van haar tegenstandster. De eerste game ging verloren met een krappe 19-21 stand. Van Goor ging de tweede game in met veel zelfvertrouwen, geput uit het einde van de eerste game. Ze denderde over haar tegenstandster heen en won de tweede game overtuigend met 21-7. Haar tegenstandster had haarzelf herpakt in de derde game en maakte het Van Goor zo moeilijk mogelijk. De stand ging lang gelijk op tot het moment dat Van Goor nog meer druk gaf op haar tegenstandster. Ze won daardoor de wedstrijd met 21-18. De laatste partijen waren de mixpartijen. De Jonge en Rollman kwamen de hele wedstrijd niet goed in hun spel. De eerste game werd verloren met 14-21. De tweede game ging beter maar werd verloren met 17-21. Van Goor en Nijmeijer begonnen sterk in hun wedstrijd en wonnen de eerste game met 21-11. De tweede game was net te moeilijk en werd verloren met 18-21. Er moest een derde game aan te pas komen om er een winnaar uit te laten komen en het mixkoppel van Smash kon hun eigen spel weer spelen en wonnen uiteindelijk de wedstrijd met 21-15. De eindstand was 3-5 verloren, maar het eerste team van Smash was tevreden over de dag en gingen met 3 punten weer naar huis.

Geef een reactie

Aankomende evenementen