HZVV geeft Noordscheschut geen kans en wint ruim

HZVV heeft zich hersteld van de mindere periode door een 4-1 overwinning in de met veel spanning tegemoet geziene derby tegen buurman Noordscheschut. De koploper behaalde een verdiende zege en daarmee werd de opmars van Noordscheschut na drie zeges op rij even gestopt. Het zat de gasten bij de eerste twee tegendoelpunten niet mee, want dat waren gelukstreffers. HZVV was vrijwel de gehele wedstrijd de betere ploeg en het was vooral aan Noordscheschut-doelman Wiebe Zinger te danken dat de zege niet hoger uitviel.

HZVV-trainer Gert van Duinen had zijn opstelling enigszins gewijzigd, want hij begon met Lorenzo Valente voor de niet-fitte Arjan Akkerman. Jan Hup stond linksback en dat kostte Reza Hosseini zijn basisplaats. Noordscheschut startte in de gebruikelijke opstelling met Kevin van Dalen op de bank, die na lange tijd weer is teruggekeerd. Ook oud-keeper Harrald Braker was een opvallende bankzitter bij de Schutters. HZVV was blijkbaar gewaarschuwd voor de gretige manier van voetballen van de gasten en startte het duel fel en dat leverde een sterk eerste kwartier van de thuisclub op. Na een kwartier had het al 3-1 kunnen staan, want HZVV kreeg een handvol kansen en Noordscheschut was een keer dichtbij een treffer. Luke Millar gleed regelmatig langs Roy Hooijer en leidde enkele goede kansen in. Na twee minuten redde doelman Wiebe Zinger na een inzet van Luke Millar. Uit de corner tikte Yannick Manusiwa in, maar opnieuw stond Zinger in de weg. Na een voorzet van Yoran Popovic kopte Alex Zomer steenhard in, maar weer bracht Zinger knap redding en de doelman behoedde zijn ploeg in die fase voor een vroege achterstand. Na tien minuten ebde het offensiefje even weg en kreeg Noordscheschut haar eerste kans. De inzet van Rijnald Vos pareerde HZVV-doelman Hidde Streutker. Daarna zette HZVV weer even aan en na een corner van Romano Djababoe kopte Alex Zomer opnieuw goed in, maar weer keerde de uitblinkende Wiebe Zinger de inzet. Daarna pakte Zinger een inzet van Yoran Popovic, maar even later was hij toch een geslagen man. Na een vrije bal van Romano Djababoe schoot Ton Kamping de bal ongelukkig, maar wel snoeihard, langs zijn eigen doelman. De voorsprong was verdiend, maar kwam op een voor HZVV gelukkige manier tot stand. Even later was Fabian Stevens dichtbij de 2-0, maar opnieuw redde Zinger knap. Na een half uur zakte het duel wat weg en was er vooral sprake van middenveldspel met weinig kansen voor beide ploegen. Bij de rust leidde HZVV met 1-0 en Noordscheschut had nog alle kans op een gunstig resultaat.

Vlak na rust had Noordscheschut al de kans op gelijke hoogte te komen. Na een handsbal van Fabian Stevens mocht Melvin Mol een vrije bal nemen en Hidde Streutker moest gestrekt naar de hoek om de goed genomen vrije schop te keren. In plaats van 1-1 werd het kort daarna 2-0 en opnieuw viel de tegentreffer voor de bezoekers erg onfortuinlijk. Yoran Popovic werd de diepte ingestuurd, maar de bal was net iets te hard. Wiebe Zinger schoot de bal tegen het lichaam van Popovic, waarna het leer over Zinger in het lege doel plofte. Die tweede tegentreffer kwam voor de gasten hard aan, maar het pleitte voor Noordscheschut dat het op zoek bleef gaan naar een gunstig resultaat. De blauwwitten waren dichtbij de aansluitingstreffer, maar na een corner van Melvin Mol tikte Rijnald Vos maar net naast. Rond het uur werd de wedstrijd definitief in het slot gegooid door de thuisclub, want binnen drie minuten scoorde HZVV twee keer. Eerst rondde Lorenzo Valente goed voorbereidend werk van Romano Djababoe af en even later stuurde Daan Wijma Romano Djababoe weg, die vrij voor Zinger de bal in de linker hoek mikte. Fabian Stevens was nog dichtbij de 5-0, maar zijn lob ging net naast. Noordscheschut bleef vechten voor een beter resultaat en die dadendrang werd beloond met een treffer van Rijnald Vos. Noordscheschut wilde meer en was in de slotfase meer in balbezit, maar het bleef bij 4-1.

HZVV-trainer Gert van Duinen vond de zege verdiend. ‘Wij hebben hen afgetroefd met fel spel en we hebben de hele wedstrijd gecontroleerd. Gezien de mindere periode hebben we iets in de spelwijze veranderd en dat hebben we goed gedaan. Ik ben tevreden over ons vertoonde spel, maar ik vind het jammer dat we de goal weggaven’.

HZVV-Noordscheschut 4-1 (1-0)
20. Ton Kamping (e.d.) 1-0, 50. Yoran Popovic 2-0, 60. Lorenzo Valente 3-0, 63. Romano Djababoe 4-0, 72. Rijnald Vos 4-1. Scheidsrechter: Werkhoven. Toeschouwers: 700.
HZVV: Streutker; Wijma, Zomer, Manusiwa, Hup (78. Hosseini); Valente, Stevens (78. Mulder), ten Brinke, Millar; Popovic, Djababoe (82. Dzemidzic).
Noordscheschut: Zinger; Hooijer, Kamping, Vlietstra, Boer; Veldman, Bouwman (65. Van Dalen), Mol, Kroezen (72. Doldersum); N. Koster, Vos (85. H. Koster).
Man van de wedstrijd: Luke Millar (HZVV), Wiebe Zinger (N. Schut)