Elko verliest in eigen huis van Oranje Zwart

Het vlaggenschip van Elko mocht afgelopen zaterdag aantreden tegen de hoofdmacht van Oranje Zwart, afkomstig uit Zwolle. De gasten liepen verleden week averij op door in eigen huis onderuit te gaan tegen Sparta (Ze). Elko wist daarentegen beide wedstrijden om te zetten in winst. Echter werd het derde competitieduel jammerlijk verloren. In sporthal de Brug werd het 16-22 nadat beide teams gingen rusten bij 11-15.

Door Michel Otten

Elko opende de score in de wedstrijd, al snel antwoordden de gasten met de gelijkmaker. De Elkoërs hadden meer moeite met de afronding dan verleden week tegen EKC 2000, dit was zichtbaar te lezen aan het scorebord. Oranje Zwart speelde voornamelijk lange aanvallen. Door veelal tweede en derde kansen in een aanval werd de korf makkelijker gevonden. De laatste vijf minuten voor rust leek Elko bij te kunnen komen, alleen dit werd afgeslagen door twee tegentreffers. Ruststand: 11-15.

Na rust wisten beide teams het publiek niet echt te vermaken. Elko kon het tij niet keren en Oranje Zwart probeerde de wedstrijd voornamelijk uit te spelen en vertragen. Enkele wissels aan Elko-zijde leverden een nieuwe impuls op, maar geen schrikeffect. De voorsprong van de gasten kwam niet meer in gevaar, zodoende verloor Elko in eigen huis met 16-22 van de Zwollenaren.

Een nederlaag met een zuur randje, aangezien Elko een flinke stap had kunnen zetten op de ranglijst. Na deze nederlaag wordt de koppositie gedeeld met Pallas’08, Sparta (Ze) en Oranje Zwart. Elko speelt haar volgende wedstrijd in het nieuwe jaar, namelijk op 12 januari om 20.30 uur wordt aangetreden in Zevenhuizen tegen Sparta (Ze).