Thrianta weet ook te winnen van VZK/Donkerbroek

Afgelopen zaterdag speelde Thrianta de derde wedstrijd van het seizoen. Dit maal kwam VZK op bezoek. Vooraf verwachte de ittica-formatie een pittige wedstrijd, maar door zelf goed te spelen wist Thrianta te winnen met 23-19.

VZK wist de score wel te openen en tot 3-3 had Thrianta nog niet voorgestaan. Maar na de openingsfase kreeg Thrianta meer grip op de wedstrijd. Via 5-5 liep de ploeg uit Hoogeveen met mooie aanvallen uit naar 9-5 voorsprong. Ondanks dat VZK de druk er op hield, wist Thrianta de voorsprong vast te houden tot de rust. De marge wet zelfs nog vergroot tot 14-9

Na de rust wist Thrianta het gat direct te vergroten. Waar het in de eerste helft met mooie aanvallen ging. Trok VZK na de rust wat vaker aan de noodrem waardoor de doelpunten meer van de stip werden gemaakt. Tot een stand van 21-13 domineerde Thrianta. Hierna wist VZK de stand weer wat meer in even wicht te brengen. Ondanks dat Thrianta minder mee scoorde kwam de overwinning geen moment meer in gevaar. Dit omdat de ploeg uit Hoogeveen wel de rust bewaarde en geen gekke dingen ging doen. Het laatste doelpunt eerst dan ook gemaakt door de geel blauwen 23-19.

Door deze overwinning blijft Thrianta nog ongeslagen. Aankomende zaterdag gaat de ploeg op bezoek bij Dio uit oosterwolde. Ook deze ploeg is nog zonder punt verlies.