Sc Elim met moeite langs Avereest.

Balkbrug – Zaterdag reisde Elim af naar Balkbrug waar men na het afslaan bij de enigste verkeerslichten in dit dorp tegen de desolate discotheek Takens aanrijdt. Oude tijden vervliegen en komen niet meer terug. Elim had vandaag weer hoge verwachtingen want tegen een middenmoter als Avereest waren de punten toch gemakkelijk mee naar huis te nemen? De leiding werd ook deze keer weer goed ontvangen in het aftandse noodgebouw wat duidelijk aan vervanging toe is. Dit werd dan ook direct beaamt door het enige dienstdoende bestuurslid. Scheidsrechter van Gelder was ook uit Zwolle afgereisd zodat de wedstrijd op tijd kon starten.

Gemakzucht
Elim ging voortvarend aan de slag en de druk op het Avereester doel was groot. Binnen tien minuten wist Prijs de openingstreffer (0-1) te scoren. Via combinatie- en sterk spel van D. Doldersum, die tussen 2 tegenstanders wist weg te draaien, werd hij aangespeeld. Wat niemand van tevoren had vermoed, was dat het hier vandaag ook bij zou blijven. Dezelfde Prijs werd halverwege deze helft door Gruppen onderuit gehaald maar scheidsrechter van Gelder zag hier alleen maar een lichte overtreding in. Na een half uurtje spelen deed Kuiper wat terug maar zijn volley op de wreef ging naast. Het was Elim wat te gemakzuchtig speelde en makkelijk en veelvuldig balverlies leed. Ook Dijk was bij een scoringskans maar hem viel de buitenspelval ten deel waar supporters van Avereest er anders over dachten. Een corner van M. Doldersum ineens op de goal kon door keeper Zwijns worden weggetikt. Elim kreeg corners en vrije trappen genoeg om de score te vergroten maar er kwam allemaal niets uit want de Avereester defensie hield de linies goed gesloten. In de extra tijd was het Gruppen die uit een vrije trap nog een tegengoal kon scoren maar ook zijn schot ging deze keer naast.
Gemiste kansen
In de rust trof trainer Benjamins maatregelen en werden Odink en J. Doldersum binnen de lijnen gebracht. Ook nu werd de rappe Prijs op de linkerflank weer onderuit gehaald en had speler Nouwels donkergeel getoond moeten worden. Scheidsrechter van Gelder deed het slechts met geel af. Na 5 minuten spelen had D. Doldersum gewoon de 0-2 moeten scoren maar iets wat simpel kan kun je ook moeilijk maken en dan gaat het wel eens mis. Ook overkwam dit Prijs want alleen voor de keeper maakte hij het zichzelf moeilijk en liet zo de 0-3 liggen, waarbij keeper Zwijns wel licht geblesseerd raakte aan zijn hand. Een afstandsschot van Benjamins kon door de keeper ternauwernood tot zoveelste corner worden verwerkt. Avereest werd gaande weg in deze helft in het zadel geholpen en Buister werd vervangen door Mostert.
Elim gaf veel ruimte weg achter de linies en zo werd Avereest enkele malen gevaarlijk maar tot grote daden kwam het niet. In de 87 minuut werd een corner van Avereest door Boertien nog snel opgeruimd om erger te voorkomen. Een vrije bal werd te snel en daardoor slecht genomen.
Teleurstelling bij supporters
Het werd dan ook een teleurstellend einde voor menig supporter, waar men dacht om met een grote winst huiswaarts te keren. Elim was vandaag niet in haar beste doen en supporters waren terecht teleurgesteld in het vertoonde spel. Niet dat het allemaal zo bedroevend slecht was. Er werden voldoende kansen gecreëerd maar de afronding was lang niet scherp genoeg. Verder werden er weer de onnodige gele kaarten opgelopen en corners bij de vleet gemist. Het wordt tijd voor de winterstop zodat Elim op adem kan komen.
Volgende week thuis komt nummer 2, SVM nog op visite, maar deze wisten slechts 1 punt aan de thuis-wedstrijd tegen Hollandscheveld over te houden. Elim mag zich nu wel Herbstmeister noemen omdat het volgende week niet achterhaald kan worden door SVM in punten.