Legends of Rock tribute tour, 8 december 2018

Zaterdag 8 december stond het Podium in Hoogeveen wederom in het teken van de Legends of rock tribute tour. Met dit keer Iron Maiden by Powerslave en Volbeat by Volbeer. Het voorprogramma was deze avond voor de Hoogeveense metalband Semper Fi.

Semper Fi

Semper Fi mocht zoals gezegd de avond openen. En deed dat heel goed. De band speelt voornamelijk covers van onder meer Metallica, Rage against the Machine en Guns ’n Roses. Daarnaast speelden ze ook twee eigen nummers. Een band waar we wellicht in de toekomst nog meer van gaan horen.

Powerslave

Na Semper Fi was het de eer aan Powerslave om te laten zien waar zij al 20 jaar om bekend staan. Namelijk het neerzetten van perfecte covers van Iron Maiden, met onder meer “Run to the Hills” en “The Number of the Beast”. Deze band weet waar ze mee bezig zijn, en weet dan ook het hele publiek mee te krijgen. De sfeer in de zaal was geweldig.

Powerslave had bijna deze avond af moeten zeggen. Maar wisten last minute nog zanger Willy te regelen, die in een andere Iron Maiden coverband zingt. Dat Willy en Powerslave normaal niet samen op het podium staan, was totaal niet te merken. Geweldige show, en dat was zeker te merken aan het publiek.

Volbeer

Volbeer was afsluiter deze avond. Volbeer begon gelijk goed. De vloeren trilden van spanning. Het opzwepen van het publiek was daar nog een beetje een puntje. Maar dat maakten ze later goed. Onder meer met “Ring of Fire” van Johnny Cash, waar het publiek flink in mee ging. Aan het eind van de avond wisten ze zelfs het publiek nog mee te krijgen in een kleine pit voor het podium. Na nog een extra nummer te hebben gezongen, nadat ze eerder al zeiden te stoppen, zat deze avond er weer op.

Het Podium, Hoogeveen

Deze avond vond plaats in de zaal boven. Geweldige akoestiek, en de heren van het geluid wisten waar ze mee bezig waren. Dat maakte deze avond voor veel mensen een topavond.

 

                   

 

Deel dit bericht!

Geef een antwoord