Wietkwekerij uit nood biedt geen oplossing

Assen/Hoogeveen: Een inwoner van Alteveer is uit nood een wietkwekerij begonnen, zo liet hij twee weken geleden de rechter weten. Zijn vrouw was ernstig ziek en kon alleen nog maar hopen op een alternatieve behandeling in Duitsland die ruim € 20.000,- per maand kostte. Dat geld had de man niet.

Eind 2016 werd bij de man een wietkwekerij in de schuur aangetroffen met meer dan 500 planten. Ook werd er een ploertendoder en twee gaspistolen aangetroffen. De politie is van mening dat er al in 2015 is gestart en er 11 keer is geoogst hetgeen meer dan € 200.000,- moet hebben opgebracht, volgens de berekening. De man beweerde dat er slechts 2 keer was geoogst en dat de opbrengst zwaar tegenviel.

De alternatieve behandeling heeft niet gewerkt, zijn vrouw is inmiddels overleden.

Hij werd veroordeeld tot een taakstraf van 120 uur en een voorwaardelijke gevangenisstraf van 4 maanden.

Vordering 

In 2019 zal de man zich moeten verweren tegen een vordering van justitie die het door crimineel verrichte handelingen verkregen geld in beslag wil nemen. Er is door justitie reeds beslag gelegd op auto’s, 2 woningen, tientallen schilderijen en andere goederen. Afpakken van crimineel geld is een belangrijk onderdeel van de strijd tegen de georganiseerde misdaad en de kleinere, veelvoorkomende criminaliteit. In 2017 is in totaal 221 miljoen euro afgepakt.

Deel dit bericht!

Een gedachte over “Wietkwekerij uit nood biedt geen oplossing

  • 7 december 2018 om 15:55
    Permalink

    Zonde van de planten weer. Het zijn altijd de kleine telers die worden gepakt. De echte criminelen versturen hun drugs gewoon met de diplomatieke post. Lees de boeken van Steve Brown maar, die geven een mooi inkijkje in de wereld van de drugshandel. Toen Brown de politie wilde tippen over een familielid van een Italiaanse minister die in de drugshandel zat, had de politie geen interesse. Want de criminele elite pakken ze zelden of nooit aan. De wet geldt alleen voor de onderste sociale klassen.

Geef een antwoord