Sport

Dit jaar geen traditionele pinkstercross in Zuidwolde

Zuidwolde – In Zuidwolde werd op eerste pinksterdag de onderhand traditionele pinkstercross verreden. Maar voor het eerst sinds vele jaren  gaat de autocross, die ook voor veel mensen uit Hoogeveen en omgeving een uitje was op eerste pinksterdag, niet door.

De Drentse Autocross Club (DAC) meld op hun Facebook  dat ze helaas als club moeten bekend maken dat de  Autocross op 1ste pinksterdag in Zuidwolde niet door kan gaan.
Afgelopen winter heeft DAC te horen gekregen dat de inmiddels traditionele wedstrijd op 1e pinksterdag te Zuidwolde niet op de huidige locatie naast de N48 tussen Hoogeveen en Zuidwolde niet meer kan doorgaan. Het bestuur is druk zoekende geweest naar een alternatief. Maar helaas hebben ze van de gemeente te horen gekregen dat zij hiermee niet akkoord gaan. Wat betekend dat DAC op korte termijn geen vervangende locatie voor de pinkstercross aanstaande kunnen vinden. En deze wedstrijd helaas niet kan doorgaan.
De club is nog wel naarstig op zoek voor volgend jaar naar een geschikte locatie, het liefst in Zuidwolde zelf. Tips zijn welkom op de site van D.A.C

Wel autocross in Alteveer
De club is wel blij te kunnen vermelden dat op Hemelvaartsdag een Autocross in Alteveer wordt georganiseerd aan de Jan Haarstraat.

Geef een reactie