Slagwerkinstrumenten proberen bij Scala

Hoogeveen Bij Scala Centrum voor de Kunsten in Hoogeveen kunnen kinderen van groep 5 tot en met 8 in vijf lessen kennismaken met slagwerkinstrumenten. De roffelende snaredrum nemen ze mee naar huis om op te oefenen en in de lessen van vakdocent Joran Dijkstra gaan ze aan de slag met trommels in alle soorten en maten én met melodisch slagwerk zoals xylofoon en marimba. 

Strijk- en toetsinstrumenten
Vanaf 7 maart kunnen kinderen kennismaken met strijkinstrumenten. De viool gaat mee naar huis en in de lessen leren ze de altviool, de cello en de contrabas kennen. Deze lessen door vakdocent Hellen Hoorn vinden plaats op donderdag van 17.00 tot 17.30 uur.

Toetsinstrumenten
Vanaf 7 mei is  het de beurt aan de toetsinstrumenten. Dan kunnen kinderen thuis oefenen op het keybord en in de lessen komen piano, orgel en klavecimbel aan bod. De lessen vinden plaats op dinsdag van 16.00 tot 16.30 en worden gegeven door vakdocent Johannes Dijkstra.

De korte cursus start op 16 januari, op de woensdag van 15.00 tot 15.30 uur en kost € 46,-. Aanmelden kan tot 10 januari via ontdekscala.nl. Meer informatie via 0528-235005.

Deel dit bericht!

Geef een antwoord