Spreiding statushouders in gemeente Hoogeveen

Hoogeveen: De woningcorporatie Domesta wil statushouders meer spreiden over de gemeente Hoogeveen. Asielzoekers met een verblijfsstatus komen voortaan ook in aanmerking voor een woning in een van de dorpen binnen de gemeente.

Deze afspraak is met de gemeente gemaakt voor de komende 5 jaar. Tien procent van het aanbod wordt beschikbaar gesteld aan de statushouders die voorrang krijgen op andere woningzoekenden. Domesta beslist welke woningen daar voor in aanmerking komen.

De gemeente wordt door het rijk verplicht woningen beschikbaar te stellen en zoekt via de woningcorporaties naar oplossingen. Hoogeveen moet dit jaar 77 statushouders een woning aanbieden.

Deel dit bericht!

3 gedachten over “Spreiding statushouders in gemeente Hoogeveen

 • 5 december 2018 om 09:05
  Permalink

  Jeetje ik ben blij dat is een huis heb! IK had ergens gelezen dat ze geen voorrang meer hoefden te hebben op de mensen die jarenlang op de wachtlijst staan. Waar hier in Hoogeveen dan wel?

  • 5 december 2018 om 09:07
   Permalink

   Waar = waarom.

   @de redactie Waarom is er geen mogelijkheid dat je je eigen reactie kan verbeteren??

 • 5 december 2018 om 12:31
  Permalink

  @Maantje
  Omdat wij een linkse burgemeester hebben. Links is nu eenmaal verantwoordelijk voor het binnenhalen en hierna goed verzorgen van de “nieuwelingen”. Met de rest in Nederland wordt geen rekening gehouden door de huidige regering en linkse partijen, of het moet de eigen portemonnaie zijn waar ze goed voor zorgen. De aangegeven rest kan hiervoor betalen.

Geef een antwoord