Amusement

Bewoners azc Hoogeveen met Dromen in theater

Hoogeveen – Talentvolle bewoners van azc Hoogeveen maken op initiatief van het centraal orgaan opvang asielzoekers (COA), onder begeleiding van docenten drama, muziek en dans van Scala Centrum voor de Kunsten een toneelstuk. De gemeente Hoogeveen, Vluchtelingen Werk en andere organisaties verlenen daarbij ondersteuning.

Asielzoekers maken toneelstuk

De voorstelling met de titel ‘Dromen’ zal op donderdag 20 december in theater De Tamboer in Hoogeveen worden uitgevoerd.

Het COA vindt het belangrijk dat bewoners van de opvanglocaties actief blijven en motiveert hen om hun talenten aan te sporen. Met onder andere een schrijfster en een acteur/theaterdirecteur in huis kwam bij azc Hoogeveen het idee op om een theaterstuk met asielzoekers te schrijven en uit te voeren.

In de voorstelling verbeelden bewoners van het azc in dans, theater en muziek hoe zij, vanuit het verleden en via het heden, hun dromen hopen te verwezenlijken.

Onder begeleiding van docenten drama, muziek en dans van Scala Centrum voor de Kunsten is dit initiatief vorm gegeven. De financiële ondersteuning komt van VluchtelingenWerk Nederland, De Smederijen van Hoogeveen, Stichting Leefbaarheidsfonds Hoogeveen en Stichting WereldWijd voor Kinderen.

Op 20 december zal de theaterproductie Dromen opgevoerd worden in theater de Tamboer in Hoogeveen. Kaarten zijn voor € 7,50 te verkrijgen via de website van De Tamboer www.detamboer.nl. Aanvangstijd is 19.30u.

Geef een reactie