Algemeen

Fondsen schenken donatie aan De Wenning Pesse

Pesse – Eind 2017 heeft het bestuur van De Wenning de mogelijkheden onderzocht om de biljart- en vergaderzaal van het complex op te knappen en in hedendaagse stijl te brengen. De actie werd onder andere gestart vanuit de biljartvereniging, die veelvuldig gebruik maakt van de faciliteiten in De Wenning.

Ook het bestuur was het een doorn in het oog dat de stoelen en tafels en de algehele inrichting in zijn geheel niet meer voldeden. Op zich niet vreemd om dat deze situatie al meer dan 20 jaar eigenlijk onveranderd was. Hier en daar was er sprake van vergaande slijtage en verminderde kwaliteit. Tijdens het onderzoek bleek dat een aanvraag bij het Oranjefonds de eerste stap zou zijn in het hele proces van fondsenwerving. Na het indienen kwam van het Oranjefonds de vraag of ook andere fondsen meededen om het project volgens begroting te laten slagen. Dit is uiteindelijk gelukt door ook het VSBfonds en de Stichting 1865 Ruinen aan te schrijven. Beide fondsen gaven na verloop van tijd ook groen licht.

De drie fondsen hebben een totaalbedrag van € 25.000,00 als donatie aan De Wenning geschonken.
Het bestuur van De Wenning was dolblij met deze donaties en veel werk is verzet om te komen tot het nu bereikte fantastisch geweldige resultaat. Een resultaat dat niet mogelijk zou zijn geweest zonder de medewerking van de vele vrijwilligers die hulp hebben geboden. Het bestuur van De Wenning bedanken allen die ons behulpzaam zijn geweest bij deze enorme klus. Speciale dank gaat uit naar beheerder Henri Spijkerman die alle logistieke zaken tot in de puntjes heeft verzorgd, zodat alle andere activiteiten in de Wenning toch gewoon doorgang konden vinden.

foto: De Wenning Pesse

Geef een reactie