Klok na waarschuwingsschoten vakbonden: Gaan ze ons straks doodschieten?

Hoogeveen – Furieus. Dat is voorzitter Ewout Klok van de Hoogeveense ondernemersvereniging HOC enkele dagen na de opmerkelijke demonstratie met luchtbuksen van de vakbonden in Hoogeveen nog steeds. Hij wil aangifte doen.

“Dit was echt idioterie ten top”, fulmineert Klok. “Die mensen liepen met vlaggen en luchtbuksen door de winkelstraat van Hoogeveen, waar ouders en kinderen Sinterklaasinkopen aan het doen waren. Ze weten niet half hoeveel impact dit gedrag heeft.” Lees meer op RTV Drenthe

Deel dit bericht!

13 gedachten over “Klok na waarschuwingsschoten vakbonden: Gaan ze ons straks doodschieten?

  • 3 december 2018 om 12:32
   Permalink

   Zo’n onzin vind ik het niet hoor Patrick81, er zijn wetten over het hebben van wapens en zeker over het zichtbaar in het openbaar dragen en gebruiken daarvan.
   Daar heeft iedereen zich aan te houden en daar had de politie moeten ingrijpen!

 • 3 december 2018 om 17:19
  Permalink

  Ben ik nu als enige van mening dat ik het niet erg zou vinden dat mijn kinderen de waarheid zien? waarom moeten wij onszelf/elkaar afschermen van de werkelijkheid ik begrijp dat nooit zo goed.

  Vlaggen zijn aanstootgevend? Waarom dan? ja het is een soort signaal naar buiten toe van wij vormen samen een groep maar dat is volgens mij niet aanstootgevend.
  Het is gewoon de waarheid laten zien.
  Luchtbuksen aanstootgevend? tja het is wellicht vreemd om te zien (in deze tijd) maar zolang het als “figuurlijk signaal” gebruikt word zie ik het gevaar niet. (context is belangrijk in deze)

  (hou op met op de emotie’s van mensen te spelen ,ja ik weet dat het werkt..)
  Oh maar nee RED DE KINDEREN!!
  Echt hou op je maakt de jeugd wereld vreemd.

  Getekend.
  Een nuchtere Hoogevener die niet zo snel onder de indruk is.

  • 3 december 2018 om 20:48
   Permalink

   Het gaat mij er puur om dat iedereen zich aan de wet heeft te houden, ook vakbonden!
   Als jij met een (ongeladen) luchtbus over de Hoofdstraat gaat lopen en in de lucht gaat schieten denk ik dat de kans zeer groot is dat je wordt opgepakt yentl555!

   • 4 december 2018 om 15:00
    Permalink

    Natuurlijk Mostmotherof7 is het belangrijk dat mensen zich aan de wet houden (Ethiek)
    maar dat gezegd te hebben is het moraal van het verhaal net zo belangrijk, dat word tegenwoordig wel vaker vergeten. Het moraal van het verhaal zorgt ervoor dat de politie het gedoogd.
    Dus ja als ik (in jou voorbeeld) over straat loop met een luchtbuks is het moraal van het verhaal anders en zal de ethiek anders toegepast worden. (en terecht)

 • 4 december 2018 om 12:30
  Permalink

  Het is van de zotte dat de FNV/CNV dit heeft gedaan.
  Ze weten het allemaal zo goed toch?
  Dan hadden ze ook kunnen weten dat dit doodgewoon niet kan en vooral niet mag.
  Lekker voorbeeld geven ze…. Amerikaanse toestanden kweken… Niemand weet of die luchtbuksen wel of niet geladen waren.
  Welke burger dan ook die met een luchtbuks in het openbaar wordt normaliter gelijk opgepakt en achter slot en grendel gezet.
  Oppakken die gasten en een flinke straf aan de broek geven dit soort…

 • 4 december 2018 om 12:40
  Permalink

  Met een ongeladen luchtbuks schieten is wel een knap staaltje werk, een keer knikken en dan de trekker overhalen is niet meer als een pfft geluid. tsjonge wat weer een ramp.

  Goed over de gevaar zetting is het heel simpel, GEEN gevaar, of het verstandig is valt te bezien.

  En dan kan Loohuis wel mekkeren over dat het niet aangekondigd is etc., maar soms moet je wel eens dingen doen die niet het reguliere pad hebben. Misschien dat hij liever een gele hesjes demonstratie heeft waarbij het halve centrum wordt gesloopt, i.p.v. van een rustige demonstratie waarbij misschien een rotje is gegooid, tsjonge jonge tegenwoordig moet op elke slak zout gegooid worden.

 • 4 december 2018 om 15:06
  Permalink

  Je kan dan wel zeggen dat ze niet geladen zijn, maar…. weet jij dat wanneer je ze ziet lopen?
  Ik niet in ieder geval en alleen al de suggestie van een geladen wapen zou er toe moeten leiden dat hier passende maatregelen worden genomen…

  Het is geen zou op slakken leggen, misschien wel voor jou en enkele andere mensen, maar niet voor mij.

  Ik ben niet zo oud en heb geen verdrukking mee gemaakt, maar ik vind het desondanks toch wel intimiderend overkomen..

  • 4 december 2018 om 15:10
   Permalink

   Ik kan me voorstellen dat wanneer toeristen dit zien dat ze toch wel enigszins angstig kunnen worden…
   Ik memoreer allen maar aan alle zelfmoordaanslagen

 • 4 december 2018 om 20:35
  Permalink

  Als ik goed ben ingelicht is de luchtbuks net zo legaal als de VVD-er die heel hard roept dat het kwartje van Kok complete waanzin is en het vervolgens niet afschaft als hij zelf aan de macht is. Maar ik durf er geen 1000 euro om te verwedden.

  • 7 december 2018 om 11:41
   Permalink

   De luchtbuks is een legaal wapen waar wel regels/wetgeving voor is. Je mag alleen op eigen terrein schieten of op een schietbaan. Het vervoeren van een luchtbuks moet op een dusdanige manier gebeuren dat deze niet direct voor handen is. Ook mag deze niet geladen zijn.

   Dus wat hier is gebeurd is een overtreding van wet/regelgeving. En dit is los van het feit of er geschoten is (of niet).

 • 4 december 2018 om 21:40
  Permalink

  @downforce, begin aub niet over de VVD, dat is toch die partij die zich al een paar keer door list en bedrog in het zadel van de regering weet te plaatsen, en die elk jaar bij Prinsjesdag weet te melden dat wij er steeds maar weer op voorruit gaan.

  Om vervolgens een dag na die prachtige beloften weer met een pakket aan belastingverhogingen te komen, zodat de ons eerder beloofde verbeteringen weer verdampen als een paar druppels water die op een gloeiend hete pan vallen. En de gewone man zit weer op de blaren, en heeft wederom minder te besteden.

Geef een antwoord