Dames Hollandscheveld nemen punten mee uit het Gelderse Oene

Oene – afgelopen weekend stond de wedstrijd tegen Oene vrouwen 1 op het programma. De ploeg uit Gelderland heeft drie wedstrijden op rij verloren en voor Hollandscheveld was het de taak om daar een vierde nederlaag aan toe te voegen. Vanaf de start was het duidelijk dat de Oranje-Zwarte dames maar wat graag de drie punten mee naar huis wilde nemen. En hoewel de eerste helft overduidelijk voor Hollandscheveld was, was de tweede helft toch een stuk zwaarder.

Al na vier minuten moest Hollandscheveld op voorsprong komen, Sabrina van Nuil werd in de 16 onderuit gehaald en de scheidsrechter besloot al vrij vroeg in de wedstrijd om een penalty toe te kennen. Normaal gesproken kan je deze klus wel aan Marjolein Korenhof toevertrouwen, echter stond de keepster van Oene goed op te letten en wist de strafschop van Marjolein weg te boksen. Gelukkig viel uit de corner die uit de redding volgde de 0-1, nadat de verdediging van Oene de bal in eigen doel werkte. Tien minuten later leek Oene uit het niets de gelijkmaker te maken. De aanvaller van Oene wist de bal naast de doelvrouw van Hollandscheveld te schuiven maar de bal ging gelukkig voor de ploeg van Jaap Snippe net naast het doel. Uiteindelijk wist Marjolein in de 17e minuut haar gemiste penalty ongedaan te maken door op de rand van het zestien metergebied de bal in het net te werken.

In de dertigste minuut moest Hollandscheveld noodgedwongen een wissel toepassen. Sanna Snippe moest geblesseerd het veld verlaten nadat ze in een duel haar enkel verdraaide. Haar vervanger, Janneke Seubers-Vugteveen moest koud van de bank het veld in, maar wist zich prima staande te houden. De ploeg wist met gemak de 0-2 mee de rust in te nemen. De tweede helft leek gezien het wedstrijdbeeld slechts een formaliteit. Echter is niets minder waar.

De tweede helft begon met kansen over en weer, echter was het Oene dat als eerste tot scoren wist te komen. In de 55e minuut wist Oene de bal op de helft van Hollandscheveld te veroveren nadat Irene Hulsebosch en Kirsten Schonewille iets te gemakzuchtig uitprobeerden te verdedigen. De aanvalster van Oene wist zo Anna-Joele te verassen met de aansluitingstreffer. Jaap Snippe zag de winst onzeker worden en probeerde zijn ploeg naar voren te coachen. Gelukkig wist Milady van Dalen haar debuut bij Hollandscheveld op te fleuren met een doelpunt in de 65e minuut. Hierdoor hadden de Oranje-Zwarte dames iets meer speling.

Even leek Sabrina van Nuil in de 70e minuut op weg naar de 1-4, maar zij werd afgefloten wegens vermeend buitenspel. De scheidsrechter, die verder overigens een prima wedstrijd floot, reageerde echter iets te vroeg op een beweging van de grensrechter. De scheidsrechter gaf zijn fout toe, maar kon de situatie helaas niet meer ongedaan maken. Aan de andere kant van het veld moest Hollandscheveld zich gelukkig prijzen dat Anna-Joele sterk stond te keepen. In de 80e minuut wist ze tot twee maal toe te voorkomen dat de Gelderse ploeg de 2-3 binnen schoot en er nog een wedstrijd van kon maken. De wedstrijd leek even te eindigen zoals hij was begonnen. Sabrina werd wederom onderuit gehaald in de zestien, echter zag de scheidsrechter er nu geen overtreding in en liet het spel doorgaan. Ook de laatste kans van de wedstrijd was voor Hollandscheveld, Irene Hulsebosch wist Sabrina vrij te spelen. Het schot van Sabrina ging echter hoog over.

Met de overwinning staat Hollandscheveld weer op de zevende plaats met evenveel punten als de nummer vier. Volgende week staat echter een zware pot op het programma, de nummer twee van de competitie, SV Epe, komt dan op bezoek op sportpark De Oosthoek.